Demba Ba'nın secdesi çocuklara örnek oluyor

Demba Ba'nın secdesi çocuklara örnek oluyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Demba Ba'yı överek, "Onu örnek alan çocuklar secdeye yatıyor, bunlar sporun güzel tarafları" dedi

Fikret Orman,  Senegalli golcü Demba Ba ile ilgili “Demba çok iyi gol atmasının yanı sıra pozitif bir insan. Duruşuyla, futbol sahasında oynayışıyla, centilmenliğiyle kısacası her şeyiyle Beşiktaş'a çok uyduğunu düşünüyorum. Demba gol attıktan sonra, secdeye yatar gibi seviniyor. Görüyorum, arkadaşlarım arada çocuklarının videosunu yolluyorlar bana. Secdeye yatmış Demba gibi sevinen küçük çocuklar var. Bunlar tabii güzel şeyler, sporun iyi tarafları” dedi.
 
Başkan ve Demba sabah namazı sonrası görüntülendi
 
Kısa sürede Siyah-Beyazlı taraftarların sevgilisi haline gelen ve attığı gollerden sonra secdeye varan Demba Ba Beşiktaş Kulübü'nde önemli bir yeri olan Yahya Efendi Dergahı'na sabah namazı için gitti.
 
BOL BOL DUA ETTİLER
 
2.5 yıldır Fikret Orman'ın cuma günleri arkadaşlarıyla gittiği Yahya Efendi Dergahı'na Demba Ba da çağrıldı. Uzun süre içerde kalan ikili bol bol dua edip ibadetlerini yerine getirdi.
 
Demba Ba, İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek "İstanbul'da huzur buldum. Hem sosyal hayatım hem de dini vecibelerimi yerine getirmek için çok uygun bir yer. İngiltere'de bu kadar yoğun yaşayamıyordum" diye konuştu.
 
''ALLAH BEŞİKTAŞ'I NAZARLARDAN SAKLASIN''
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dualarında önceliği nazara ve sakatlıklara verdi. Orman, "Beşiktaş iyi oynadıkça çok sakatlıklar oldu. Her şeyden önce insan sağlığı. Mustafa'nın durumu bizi çok etkiledi. Hem Mustafa hem de Beşiktaş için dua ettim. Allah Beşiktaş'ı nazarlardan saklasın. Önce sağlık arkası gelir. Beşiktaş üç cephede lider. İnşallah böyle devam ederiz. Allah bu günleri görmeyi bize nasip etti, şampiyonluk görmeyi de nasip etsin. UEFA'da da şampiyonluk hedefliyoruz" dedi. 
 
YAHYA EFENDİ DERGAHI'NIN BEŞİKTAŞ İÇİN ÖNEMİ
 
Asırlardır, 'Yolculukta kazalardan, belalardan koruduğuna'' inandıkları Yahya Efendi, duaya gelen gemicilerin, yolcuların ziyaret ettiği bir türbe oldu. Ancak bir asırdan fazla Beşiktaşlılar için burayı önemli kılan tek unsur Yahya Efendi'nin türbesi olması değil. Beşiktaş Futbol Şube kurucusu Şeref Bey'in mezarı da burada bulunuyor.
 
Kaynak : Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum