Doğu Guta ve İdlib'deki trajedi kabul edilemez

Doğu Guta ve İdlib'deki trajedi kabul edilemez

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre, "Önceliğimiz gözlerimizin önünde trajedinin yaşandığı Doğu Guta ve İdlib. Bu kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, daha önceden planlanan kapalı oturumda, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock'ın Suriye'ye yaptığı ziyaretin sonuçlarını görüşmek üzere toplandı.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Lowcock'un Konseyi ziyareti ve Suriye'deki insani duruma ilişkin bilgilendireceğini belirtti.

Delattre, "Önceliğimiz gözlerimizin önünde trajedinin yaşandığı Doğu Guta ve İdlib ve bu kesinlikle kabul edilemez.'' dedi.

Suriye'deki son gelişmeleri de görüşeceklerini anlatan Delattre, Konsey'deki toplantının Viyana'da yapılacak Suriye görüşmeleri öncesinde de önemli olduğunu ifade etti.

Delattre, sahadaki durumun kabul edilemeyeceğini ve sahada ne kadar istikrar sağlanırsa Viyana'daki görüşmelere de o kadar daha iyi bir ortam hazırlanmış olacağını vurguladı.

İsveç'in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog ise insani felaketin yaşandığı Suriye'ye BM'nin insani yardım ulaştırabilmesi konusunda BMGK'nin Lowcock'un çalışmalarını desteklemesi gerektiğini bildirdi.

Skoog, Suriye'de her türlü askeri gerilimin tırmanmasından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.