Değişecek ÖTV oranları sonrası araç fiyatları ne kadar artacak?

Değişecek ÖTV oranları sonrası araç fiyatları ne kadar artacak?

ÖTV oranlarında yapılacak düzenlemeyle birlikte sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış bekleniyor.

15-20 BİN LİRA ZAM BEKLENİYOR

ÖTV oranlarında yapılacak düzenlemeyle birlikte sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış bekleniyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, motorlu taşıtlardan alınan ÖTV oranlarında yapılacak düzenlemeyle ilgili, "Sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdi. İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi.

FİYAT BİLGİSİ ALMAYA BAŞLADILAR

Erkoç, yaptığı açıklamada, "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile motorlu taşıtların ÖTV oranlarının, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre değil; satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilmesine yönelik olarak Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi sonrası pek çok vatandaşın sıfır kilometre araç satan bayilere giderek fiyat bilgisi almaya başladığını söyledi.

YURT DIŞINDAN İTHAL EDİLENLERE UYGULANSIN

Yapılacak düzenlemenin sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdiğini belirten Erkoç, "İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi. Aydın Erkoç, ÖTV farkının Türkiye'de üretilen ya da Türkiye'de montajı yapılan araçlara değil de yurt dışından ithal edilen araçlara uygulanmasının daha doğru olacağını düşündüklerini kaydetti.

İKİNCİ EL PİYASASI DA HAREKETLENEBİLİR

Kırklareli'de galericilik yapan Raif Ulusoy da ÖTV düzenlemesi sonrası araç fiyatlarında meydana gelebilecek fiyat artışlarının ikinci el piyasasını hareketlendireceğini söyledi.

İkinci eldeki hareketliliğin fiyatlara da yansıyabileceğini ifade eden Ulusoy, "Sıfır otomobillerin satışlarında azalma olur. Bu da ikinci el yüksek modelli araçların satışını artırır. Yeni ÖTV düzenlemesiyle düşük modelli araçların fiyatlarında çok fazla fark olmaz, ancak 2010'dan 2016'ya kadar olan yüksek modelli araçların fiyatlarında 2 bin 500 lira ile 5 bin liraya kadar oynama olabilir. Yeni ÖTV düzenlemesiyle ikinci el otomobil piyasasında canlılık bekliyoruz. Sıfır araçların fiyatları yükselince ikinci model araçlar rağbet görecek." diye konuştu.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.