"Değerlerimle Büyüyorum" Projesi

"Değerlerimle Büyüyorum" Projesi

Mürüvvet Baş Anaokulu öğrencileri, Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde (Mevlana Kültürünü Yaşama ve Yaşatma Derneği) sema gösterisi izledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Değerlerimle Büyüyorum Projesi' kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler, sema gösterisini büyük bir ilgiyle izledi. Mürüvvet Baş Anaokulu’nun veli, öğrenci ve çalışanları, proje kapsamında her hafta cuma günü sema gösterisi izliyor. Etkinliğe katılanlar sema gösterisi ardından Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi'ni, Hz. Mevlana’yı ve Mevleviliği tanıma fırsatı buluyor. Aynı zamanda Mürüvvet Baş Anaokulu Çocukları 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde yapacakları sema gösterisi için dernekten sema eğitimi alıyor.

Uygulamaya konulan ‘Değerlerimle Büyüyorum’ projesiyle, öğrencilerin daha okul öncesi dönemde milli, kültürel ve manevi değerleri tanıyarak sahip çıkması hedefleniyor. Bursa’daki tüm okul öncesi öğrencilerini kapsayan proje ile gezi, uygulama, etkinlikler, araştırma, inceleme, drama yöntemleri ile veli-eğitimci işbirliği içinde Bursa’nın değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.