Değerler Eğitimleri meyve vermeye başladı

Değerler Eğitimleri meyve vermeye başladı

Yeni nesillerin kendilerini keşfetmesi, tanıması; kaybolmaya yüz tutan, manevi değerlerinin kazandırılması ve güçlendirilmeye çalışılması adına başlatılan Değerler Eğitimi meyve vermeye başladı

Okullardaki din ve ahlâk bilgisi derslerini desteklemek maksadıyla Değerler Eğitimi adı altında gerçekleştirilen seminer programları, İstanbul’un -pilot bölge olarak seçilen- birkaç ilçesinde tüm liselerde 2015 başlarında, başlatılmıştı. Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü beraberliğinde Hizmet Vakfı öncülüğünde ve İstanbul Hamidiye Vakfı, İstanbul İlim Kültür Vakfı, Üsküdar Kültür, Aslanbey Vakfı'nın destekleriyle koordine edilen Değerler Eğitimi Programı verimli bir sezon geçirdi. 5 vakfın temsilen Ali Oflu, Selâhaddin Arslan, Ali İhsan Erdemir, Ekrem Gürman ve A. Raif Öztürk bu organizasyonlara katılarak destek verdiler.

Beykoz da Spor, Meslek, Teknik, İmam hatip, Anadolu ve Kız liselerini ihmal etmeden, 15 lisede okul bazında 30’a yakın seminer gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programların önümüzdeki sene genişletilerek tekrarı edilmesi için yoğun teklifler alınıyor.

Değerler eğitimi kapsamında seminer verilen bir lisede Ahmet Demir’in sunumunu tevafuken dinleyen Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, bu semineri sonuna kadar izlemiş, tüm insanlığın muhtaç olduğu bu konunun, tüm Beykoz İmam Hatip, müezzin ve vaiz ve vaizelere de sunulmasını teklif etmişti. 16 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen sunum, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan İşaret-ül Îcaz eserlerinin cami kütüphanelerine teslim merasimiyle sona ermişti.

p2-dsc04609.jpg

Teslim merasiminde İhsan Kasım Salihi’nin, İşaret-ül Îcaz eserlerinin önemi ve gerekliliği üzerine yaptığı konuşma sonrasında Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş Hamidiye Vakfı’ndan tüm din görevlilerinin şahıslarına birer adet İşaret-ül İcaz talep etti. Bunun üzerine Hamidiye Vakfı Kurucu meclis üyesi ve Beykoz Koordinatörü Mehmet Güçlü, din görevlilerine bu eserlerin bizzat, camileri ziyaretle teslim edileceği müjdesini vermişdi.

p3-dsc01387-1.jpg

“Öğretmenlerin Eğitimi” kapsamında ilçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay nezaretinde programa fahri olarak katılan vakıf temsilcisi uzmanlar heyeti, tüm okul müdürleri ve temsilci öğretmenler ile 16 Haziran Salı günü Prof. Dr. Osman Çakmak’ın semineri gerçekleştirildi. Öğretmenlerin Eğitimi programında yapılan müzakerelerde programın daha düzenli icra edilebilmesi halinde verimliliğinin artacağı ve liseli talebelere kaybolan değerlerinin verilmesine zemin hazırlayaca belirtildi. Bu gaye için gerekli girişimlerin yapılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum