Dedektörler PKK'nın mayınlarını bulamıyor

Dedektörler PKK'nın mayınlarını bulamıyor

Plastik ya da reçineye batırılmış muhafazaya sahip olan el yapımı patlayıcılar toprak altında ıslanmadığı için etkisini kaybetmiyor.

Terör örgütü PKK'nın jammerlarla etkisiz hale getirilmemesi için yola el yapımı patlayıcı (EYP) döşedikleri ortaya çıktı. Son dönemde asker ve polislerimizin yola döşenen el yapımı bomba ile şehit edilmesi, 'Bu patlayıcılar fark edilemez mi, saldırılar önlenemez mi?' sorularını da beraberinde getirmişti. Uzmanlar bu bombaların anti-tank mayını olmadığını, bunun için jammerlarla etkisiz hale getirilemeyeceğine işaret etti. Plastik ya da reçineye batırılmış muhafazaya sahip olan el yapımı bombaların toprak altında plastik muhafazası sebebiyle ıslanmadığına dikkat çeken uzmanlar, askeri araçların EYP etkilerine karşı yeterli korumaya sahip olmadığını dile getirdi. Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin bombaları jammerlarla etkisiz hale getirme ihtimaline karşı ise bu patlayıcıları manuel yani elle tuzaklıyor.

Uzmanlar ilk safhada tedbir olarak, zırhlı araçların içindeki personelin kişisel koruyucu teçhizatını tam olarak kuşanması, çelik başlıklarını giymesi ve emniyet kemerlerini bağlaması gerektiğini söylüyor. İkinci adım olarak da, kurumlar arası, müşterek bir merkezin oluşturulması, bu merkezin kısa ve orta vadeli tedarik planları ile teçhizat eksikliğini tamamlaması ve eğitimin kalıcılaştırılması gerektiği belirtiliyor.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.