DEDAŞ'tan tarımsal sulama için kampanya

DEDAŞ'tan tarımsal sulama için kampanya

Dicle Elektrik AŞ'den çiftçilere yönelik yapılan açıklamada, "Çiftçiler bu yıl borçlarının sadece dörtte birini ödedikleri takdirde, 2014 yılında başka bir ödeme yapmayacak.

Bütün ülke genelinde çiftçiler kullandıkları elektrik bedelinin tamamını öderken sadece DEDAŞ'ta yüzde 75 indirim gerçekleşmiştir" dedi.
 
Dicle Elektrik AŞ. (DEDAŞ), çiftçilerin bu yıl borçlarının sadece dörtte birini ödedikleri takdirde, 2014 yılında başka bir ödeme yapmayacaklarını bildirdi. DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, özelleştirme sonrası, hizmet verdikleri Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da hizmet kalitesinin yükseltilmesi adına çalışmalar yürütüldüğü, abonelerin geçmiş dönem borçları ile ilgili kampanyalar başta olmak üzere birçok kampanya ile sundukları fırsatları yenilemeye bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de devam etmeyi planladıkları bildirildi. Bölgede son günlerde yaşanan gelişmeler sonrasında, bazı yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonu ortadan kaldırmak adına gelinen noktayı kamuoyu ile paylaşma zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "DEDAŞ olarak tarımsal sulama dahil bütün abonelerimize elektriği sürekli ve kaliteli bir şekilde verebilmemiz için vatandaşların kullandıkları elektriğin bedelini ödemeleri gerekmektedir. Bizde tahsil ettiğimiz bedelle, her gün Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi'nden (PMUM) aldığımız elektriğin ücretini 24 saat içerisinde peşin olarak ödüyoruz. Tüketilen elektriğin ücretinin ödenmemesi halinde elektrik kesintileri kaçınılmaz olacaktır."

2014 YILINDA BAŞKA BİR ÖDEME YAPILMAYACAK

Açıklamada, kaçak kullanılan elektriğin bedelinin önemli bir bölümünün ülke genelinde vatandaşların faturalarına yansıtıldığı, Bakanlar Kurulu'nun tarımsal sulamaya ilişkin kararının, Türkiye genelinde israfı önlemek ve vatandaşın çıkarını korumak amacıyla alındığı belirtildi. Türkiye genelinde elektrik fiyatlarının kamu otoritesi tarafından belirlendiği ve bu oranın sabit olduğu belirtilen açıklamada, DEDAŞ'ın Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi EPDK tarafından belirlenen enerji fiyatları üzerinden faturalandırma yaptığı anımsatıldı. Belirlenen bu fiyat üzerinden DEDAŞ'ın yüzde 75 indirim kampanyası yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çiftçiler bu yıl borçlarının sadece dörtte birini ödedikleri takdirde, 2014 yılında başka bir ödeme yapmayacak. Bütün ülke genelinde çiftçiler kullandıkları elektrik bedelinin tamamını öderken sadece DEDAŞ'ta yüzde 75 indirim gerçekleşmiştir. Çiftçilerin borçları, kamu kurumlarından alınan çiftçi kayıt sistemi ile uydu görüntülerinin ve DEDAŞ kurum kayıtlarının eşleştirilmesi ile tespit edilmiştir. Söz konusu tarımsal sulama borçlarının tahsil edilmesi, DEDAŞ'ın tüketicilere sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunabilmesi için ticari ve etik bir gerekliliktir.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.