DEAŞ'ten Musul için bin 200 terörist komando

DEAŞ'ten Musul için bin 200 terörist komando

Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için hafta başında başlatılan operasyonda dördüncü güne gelindi. Terör örgütü DEAŞ, Musul operasyonuna karşılık verebilmek için “Usra Ordusu” ismini verdiği komando gücünü kullanacağını açıkladı.

Peşmerge güçleri Musul'a kuzeyden beş kilometre kadar yaklaştı. Operasyon kapsamında bugün Musul'un çevresindeki yaklaşık 20 köyün DEAŞ'tan temizlenmesi hedefleniyor. DEAŞ'ın havan saldırısında bir Peşmerge yaşamını yitirdi, dört Peşmerge yaralandı.

Musul operasyonuna bugün katılan 10 binden fazla Peşmerge'nin üç koldan gerçekleştirdiği operasyon ile 300 kilometrekarelik alanın DEAŞ'tan temizlenmesi amaçlanıyor. DEAŞ'ın Musul'da, cadde ve sokak başlarına içi dolu patlayıcı karavanalar yerleştirdiği belirtildi.

Başika Cephesi Komutanı Goran öldü

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika Cephesi Komutan Yardımcısı Mustafa Goran'ın bombalı araç saldırısı sonucu öldürüldüğü bildirildi.

Çatışma bölgesindeki Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Şerzad Zaholi, "DEAŞ'ın bombalı araç ile yaptığı intihar saldırısı sonucu Başika Cephesi Komutan Yardımcısı Mustafa Goran hayatını kaybetti" dedi.

Terör örgütü DEAŞ, Peşmerge güçlerinin Başika başta olmak üzere Naweran, Tılskof ve Musul Barajı'ndaki saldırılarını püskürtmek için havan ve bombalı araçlarla karşılık veriyor.

DEAŞ'ın terörist komandoları

Terör örgütü DEAŞ'in Musul operasyonuna karşı “Usra Ordusu" ismini verdiği komando gücünü kullanacağı bildirildi. DEAŞ'in “Usra Ordusu" isimini verdiği terörist grup bin 200 kişiden oluşuyor.

Kent içindeki çatışmalarda kullanılan DEAŞ komandolarının Musul'un batısına yerleştirildiği belirtiliyor.

Musul'un doğusu kuşatıldı

Irak ordusuna bağlı güçlerin, DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda yer alan Bertılla kasabasına doğru ilerlediği belirtildi. Orduda görevli Yüzbaşı Adil Hemdani, yaptığı açıklamada, "Anti terör timleri üç koldan Bertılla kasabasını kuşattı ve yoğun çatışmalar devam ediyor" dedi.

Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alan Bertılla kasabası etrafına dün geceden beri güvenlik güçlerinin konuşlandığını aktaran Hemdani, kasabanın geri alınması için askeri yığınağın devam ettiğini belirtti.

Peşmerge 12 köyü geri aldı

Üç koldan saldırıya geçen Peşmerge güçleri ise kuzeydoğu ve kuzeydeki Başika, Naweran, Tılskof ve Musul Barajı cephelerinde toplamda 12 köyü geri aldı.

DHA, AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.