DEAŞ Musul'da sivil halkı rehin aldı, kalkan olarak kullanacak

DEAŞ Musul'da sivil halkı rehin aldı, kalkan olarak kullanacak

Sivilleri kalkan olarak kullanmak isteyen terör örgütü DEAŞ, Musul'da yüzlerce aileyi okul ve hükümet binalarında rehin tuttuğu açıklandı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Musul'da yüzlerce aileyi okul ve hükümet binalarında rehin tuttuğu bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar'ında görevli komutan Nibras el-Mekuki, yaptığı açıklamada, "Musul'daki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, DEAŞ terör örgütü Musul'un sol kanadındaki (kuzey doğu) el-Hadra, Kudüs, es-Semah ve el-Karama bölgelerindeki aileleri okullarda toplamaya zorladı ve buna karşı çıkanları ölümle tehdit etti." dedi.

DEAŞ'ın sivilleri kalkan olarak kullanmak istediğini ifade eden Mekuki, örgütün ayrıca kent merkezine girmesi beklenen güvenlik güçlerine engel olmak için binalar üzerine keskin nişancıların yerleştirilmesi, yerleşim yerlerine mayınlı tuzakların yanında sivil araçlara bombalı düzeneklerin monte edilmesi gibi yöntemlerle hazırlandığını kaydetti.

Iraklı komutan Mekuki, DEAŞ'ın Musul içerisinde silaha sahip olduğu ancak bunları kullanacak militan sayısında sıkıntı çektiğini de ileri sürdü.

"Musul'da elektrikler kesik"

Musul'un birçok bölgesinde iki günden beri elektriklerin kesik olduğu bilgisini aldıklarını sözlerine ekleyen Mekuki, kentte ayrıca içme suyu ve hastanelerde ilaç sıkıntısının baş gösterdiğini aktardı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin 17 Ekim'de başladığını duyurduğu Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 16. gününde devam ediyor.

Irak ordu ve polis güçleri, kuzey, güney ve doğudan kuşatma altına aldığı Musul kent merkezine doğru ilerliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.