DDoS saldırıları milyon dolarlık zarar verebilir

DDoS saldırıları milyon dolarlık zarar verebilir

25 ülkeden 4 bin kişinin katılımıyla yapılan 2016 Kurumsal IT Güvenlik Riskleri çalışmasına göre, tek bir DDoS saldırısı bir şirkete 1.6 milyon dolara varan zararlar verebiliyor.

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından 25 ülkeden 4 bin kişinin katılımıyla yapılan 2016 Kurumsal IT Güvenlik Riskleri çalışmasına göre, tek bir DDoS saldırısı bir şirkete 1.6 milyon dolara varan zararlar verebiliyor. Yine de bu sayı çoğunlukla saldırının ne kadar çabuk algılanabildiğine bağlı oluyor.

KÜÇÜK VE BÜYÜK ŞİRKETLERE FARKLI ZARARLAR

Geçtiğimiz 12 ay içinde DDoS saldırılarına maruz kalan farklı büyüklüklerdeki şirketlere, saldırıların onlara ne gibi zararlar verdiği soruldu. Sonuçların gösterdiğine göre, sırayla %20 ve %19 olmak üzere orta ve büyük ölçekteki firmalar için en büyük masrafların sebebi kredi ve sigorta oylamalarındaki değişiklikler. Bu sonuç, çoğu DDoS saldırısının kamuya mal olduğunu da düşünürsek, şaşırtıcı değil.

Küçük şirketler için, en büyük DDoS kaynaklı masraf da, çalışanlara yapılan fazla mesai ödemeleri (%17). DDoS saldırıları aynı zamanda şirketleri işe yeni çalışan almaya zorlayan en büyük 5 sebepten biri olarak gösteriliyor.

ZAMAN ÖNEMLİ

Haber7'nin haberine göre çalışmanın bir diğer önemli sonucu ise eğer saldırı ilk 24 saat içinde fark edilirse zararlar, bir sonraki gün fark edilmesiyle kıyaslandığında yarı yarıya iniyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.