Davutoğlu’na Kur’an hediye eden şalvarlı başkan ilgi odağı oldu

Davutoğlu’na Kur’an hediye eden şalvarlı başkan ilgi odağı oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye eden şalvarlı kadın belediye başkanı ilgi odağı oldu

Eskişehir'in Mihalgazi Belediyesi'nin beyaz başörtülü ve şalvarlı Belediye Başkanı Zeynep Akgün, 400 yıllık gelenek çerçevesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 1900’lü yıllardan kalma Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Meclis'te düzenlenen AK Parti grup toplantısına beyaz başörtüsü ve şalvarlı kadınlarla birlikte gelen Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, grup toplantısında beyaz başörtüsü ve şalvarı ile ilgi odağı oldu. Başkan Akgün, toplantı sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Erkeklerimiz cuma günleri namaza gider, kadınlarımız da evlerinde Kur’an okur. Size bu 400 yıllık kadim geleneğimiz çerçevesinde Kur’an-ı Kerim hediye ediyorum” diyerek 1900’lü yıllardan kalma Kur’an-ı Kerim’i hediye etti. Davutoğlu ise hediye edilen Kur’an-ı Kerim öperek alnına koydu.

Şalvarlı Kadın Belediye Başkan Zeynep Akgün

Belediye başkanı olmadan önce meclis üyeliği görevinde de bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Zeynep Akgün, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Ben hep böyleydim. İlçemde herkes bu şekilde giyiniyor. Bu bizim milli kıyafetimiz, hiç değiştirmeyi düşünmedik. Bütün toplantılara bu kıyafetimle katılıyorum. Başbakanımız halk insanı, bizi sevgiyle karşıladı. Beyaz yaşmak içinde 1900’lü yıllardan kalma bir Kur’an-ı Kerim hediye ettik” dedi.

Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, “Çok başarılı kadınlarımız var. Kendisine de tam destek veriyoruz. Eskişehir için büyük bir kazanım. Birlikte bir sürü çalışmaya imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün’ün halkı çok iyi temsil ettiğini söyleyen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Kendisinin kadın kooperatifçiliği konusunda ciddi çalışmaları var. Hatta bu şekilde Mihalgazi’de. Onların temsilinin de bu şekilde olması bizi mutlu ediyor. Seçim sürecinde kendisinin araçları da aynı fotoğraflarla süslüydü. Biz aday gösterirsek kadınlarımızın da başarılı olabileceklerini gösteriyor. Halkımızı çok iyi temsil ediyorlar, başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Kadın katılımını siyasette artırmamız birinci görevimiz” diye konuştu. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.