Davutoğlu: Türkiye mezhep ağırlıklı parçalanmalara karşı

Davutoğlu: Türkiye mezhep ağırlıklı parçalanmalara karşı

Pakistanlı mevkidaşı ile düzenledikleri toplantıda konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin mezhep ağırlıklı parçalanmalara karşı olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da ve Yemen'de son dönemlerde yaşananların Türkiye'yi de Pakistan'ı da derinden etkilediğini ve kaygıya sevk ettiğini dile getiren Davutoğlu, "Mezhep ağırlıklı parçalanmalara karşıyız" dedi:

MEZHEP AĞIRLIKLI PARÇALANMALARA KARŞIYIZ

"Her şeyden önce Türkiye olarak biz, mezhep veya etnik ağırlıklı gündemin ve mezhep ağırlıklı parçalanmaların tümüne karşıyız. Bu parçalanmaların bölgede, devletlerinin iç yapılarını bozduğunu, devlet-kamu düzenini sarstığını ve bölgede geniş çaplı gerilimlere ve terör tehditlerine zemin hazırlandığını görüyoruz. Bu çerçevede de son dönemde özellikle de Yemen'de yaşanan gelişmeler hepimiz için kaygı verici olmuştur. Irak ve Suriye’de de terör tehdidi dışında yaşanan mezhep ağırlıklı kutuplaşmalar... Yemen konusunda Türkiye tutumunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Pakistan ile bugün bu istişarelerde de bazı ortak perspektiflerimizin parametrelerini görmekten de memnunuz."

YEMEN'DE ÇATIŞMALAR AZALTILMALIDIR

Suudi Arabistan ve İran ile temas halinde olduklarına işaret eden Davutoğlu, "Bu yoğun gündem içinde hepimizin özen göstermesi gereken husus, bölgenin mezhep çatışmalarından süratle uzaklaştırılması ve Yemen'de kalıcı düzenin ihdası üzerinden gerilimlerin, çatışmaların azaltılması yönündedir. Tutumumuz da bu şekilde son derece açık, ilkesel bir zemine dayanmaktadır" şeklinde konuştu.

ensonhaber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.