Darbeyi öven paylaşımlara suç duyurusu

Darbeyi öven paylaşımlara suç duyurusu

Ankara Barosuna kayıtlı bir grup avukat, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerle ilgili hakaret içeren ve darbeyi öven sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosuna kayıtlı bir grup avukat, FETÖ'nün darbe  girişimi sırasında hayatını kaybedenlerle ilgili hakaret içeren ve darbeyi öven  sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 
 
Ozan Alan adına yapılan suç duyurusunun ardından açıklamada bulunan  avukat Mehmet Uğur Babuşçu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz gecesi tarihinin en  büyük saldırısına uğradığını söyledi.
 
Milli birlik, beraberlik ve demokrasiye yapılan bu hain saldırı  neticesinde her biri birer anne, baba, eş ya da evlat olan yüzlerce vatandaşın  hayatını kaybettiğini, çok sayıda vatandaşın yaralandığını anımsatan Babuşçu,  "FETÖ'nün hain eylemlerini destekleyen, darbe girişiminde hayatını kaybeden  şehitlerin şehitlik mertebelerine hakaret eden, milli ve manevi değerleri ayaklar  altına alan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ile hükümetinin şeref  ve haysiyetine hakaret içeren kendini bilmezler bulunduğunu" belirtti.
 
Bu veya buna benzer paylaşımlarda bulunanların tek amacının halkı kin  ve düşmanlığa tahrik ederek aşağılamak, milletin huzur ve sükununu bozmak  olduğunu belirten Mehmet Uğur Babuşçu, vatandaşlardan bu gibi kişilerle  münakaşaya girmemelerini, bu kişilerin adalet önünde yargılanmalarını  sağlamalarını istedi.
 
Babuşçu, "Aksi takdirde, bu şahısların darbeyle silahla  yapamadıklarını, milletin huzurunu bozmak suretiyle yapmaya çalışacak olmaları  açıktır, milletimiz bu konuda uyanık olmalıdır." dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin vatansever, milliyetçi avukatları olarak bugün  bu girişimlerle ilgili sosyal medya üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik  edenler, milli ve manevi değerleri aşağılayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Mehmet Uğur   Babuşçu,  şunları söyledi:
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin milliyetçi avukatları olarak bizler  devletimize ve milletimize yönelmiş olan böyle alçakça saldırılara karşı her  zaman dimdik duracağımızı, adaletsiz ve hukuksuz hareketler karşısında asla  eğilmeyeceğimizi buradan tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu terör örgütünün, yıllar  içerisinde ordumuza ve devletimizin birçok kurumuna sinsice girerek verdiği  zararı ve en sonunda kanlı darbe teşebbüsüyle yol açtığı büyük zararı halkımızla  birlikte gidereceğimize yürekten inanıyoruz. Bu hain darbe teşebbüsü ve terör  saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor,  yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
 
Akaryakıt satışı yapılmadığını iddia etti
 
 Bu arada, Metin Ezeraslan isimli vatandaş ise darbe girişiminin  yaşandığı gece akaryakıt satışı yapmayan istasyonlarla ilgili suç duyurusunda  bulundu.
 
Ezeraslan, olay günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı  üzerine alanlara indiklerini belirtti.
 
Önce MİT'in bulunduğu bölgeye gittiğini, daha sonra bir arkadaşını  almak üzere yanına hareket ettiğini anlatan Metin Ezeraslan, yaşadığı heyecanla  araca benzin almayı unuttuğunu söyledi.
Bulduğu iki akaryakıt istasyonuna satış yapılmadığı için giremediğini,  aracının yolda kaldığını aktaran Ezeraslan, üçüncü istasyondan zorla benzin  aldıklarını ifade etti.
 
"Bu nasıl bir zihniyet? Böyle bir şeyi bize nasıl yaşattılar? Hala  inanamıyorum" diyen Metin Ezeraslan, akaryakıt istasyonlarının bu yaklaşımını  "darbe girişimine destek" olarak yorumladığını, bu nedenle suç duyurusunda  bulunduğunu bildirdi.

vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.