Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

Darbeye karşı çıkmak

Darbeye açık ve net bir şekilde karşı çıkacaksın.

Darbeye karşı çıkılırken kem küm etmeyeceksin.

Darbeye en baştan itibaren karşı çıkacaksın.

Darbeye karşı çıkarken, fırsatçılık ve siyasi husumet göstererek darbeye muhatap olanların hatalarından bahsetmeyeceksin.

Eğer sana göre siyasi iktidarın hataları varsa, ‘’zamanı ve günü gelince ve sandıklar önüme gelince bu hataların hesabını ben soracağım, sen kim oluyorsun’’ diye darbeci hainlerin yüzüne haykıracaksın.

Eğer varsa böyle hatalar, darbe tehlikesi iyice atlatıldıktan ve normal düzene geçildikten sonra, serinkanlı bir şekilde ve ders alınması niyetiyle uygun bir üslupla konuşacaksın.

Darbeye karşı çıkarken, şeref ve haysiyet mücadelesi şuuru ile tavır alacaksın.

Darbeye, milli iradeye sahip çıkma inancı ve kararlılığı ile karşı çıkacaksın.

Darbeye karşı çıkarken, ‘’Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam’’ düşüncesi bayraklaştırılarak hareket edeceksin.

Darbeye karşı çıkarken, darbeye muhatap olan siyasi iktidar ile aynı görüşte değilsen bile, zerre kadar tereddüt göstermeyeceksin.

Darbeye kararlı ve istikametli bir şekilde karşı çıkacaksın.

Milletin iradesini silah zoru ile gasp etmek isteyen alçak ve hainlere, hiçbir şekilde müsamaha nazarıyla bakılamayacağını bilecek ve bunu asla unutmayacaksın.

Çok sevdiğin bir siyasi parti veya lidere karşı yapılan darbeye nasıl karşı çıktıysan, hiç sevmediğin bir siyasi parti veya lidere karşı yapılmak istenen darbeye de aynı inanç ve şiddetle karşı çıkacaksın.

Darbeye karşı çıkarken, darbe yapmak isteyen alçağa veya alçaklara herhangi bir yakınlığın varsa, bu seni yanılgıya veya tereddüte düşürmeyecektir.

Darbelerin bir zulüm ve hak ihlali olduğu bilinci ile duruşunu belirleyeceksin.

Milletin iradesine silah zoru ile son vermek isteyen hainlere karşı çıkarken, bir menfaat beklentisi veya bir pay kapma hesabına kim giriyorsa, onlar da en az darbeciler kadar alçaktır.

Darbelere karşı çıkarken, ‘’Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır’’ bilinci ile hareket edeceksin.

‘’Ben bütün darbelere zaten karşıyım ve karşı çıktım’’ diyerek, bugün düşman veya muhalif olduğun bir siyasi iktidara karşı yapılan bir darbe konusunda bulanık ve kararsız bir tavır sergiliyorsan, sen hem darbecisin ve hem de alçaksın.

Geçmişte darbelere karşı çıkmanın, bugün sessiz kalmanı veya kaçak güreşmeni ibra etmeyeceğini çok iyi bileceksin.

‘’Ben darbelere karşıyım’’ dedikten sonra amalı, fakatlı cümleler kurarak siyasi iktidarın varsa hata ve yanlışlarını sıralamaya kalkman, senin darbe taraftarı olduğunun çok açık bir göstergesidir.

Darbeye gerçekten karşı isen, bugün darbe yapmak isteyen alçakların adını açık ve net bir şekilde ifade edecek ve ‘’FETÖ’’ diyeceksin.

Darbe teşebbüsünde bulunan, ipleri İslam ve Türkiye düşmanlarının elinde bulunan hainleri bugün bile açıkça isimlendiremiyorsan, sen de bu ihanetin tam ortasındasın.

Milletin tankını, topunu, bombasını, tüfeğini, helikopterini, uçağını ve üniformasını gasp edip, bu millete karşı alçakça ve acımasızca kullanan hainlere kol kanat gerip,  şefkat ve adalet gibi lafların arkasına sığınıyorsan, bu millete karşı yapılan bu zulmün açık ve tartışmasız bir şekilde yanındasın.

Yetmiş dokuz milyon insanın hak ve hukukunu yok etmek için yola çıkanların hukukunu savunarak, bütün bir milletin hukukundan bahsetmeyenler ve bu umumi hukuku yok sayanlar, zalimlerin ta kendileridir.

Darbeye hedef olan Cumhurbaşkanı ve hükümeti açık ve net bir şekilde savunarak darbeye karşı çıkacaksın.

Başlarda sesini çıkarmadan sessizliğe bürünür ve darbenin başarılı olmayacağı belli olduktan sonra ‘’bütün darbeler kötüdür, milli iradeden yanayım’’ gibi laflar ediyorsan, sen yalancısın ve darbecilerin tarafındasın.

Darbecilere karşı çıkmak demek, bu darbe teşebbüsünü duyduğu anda, abdestini alarak sokaklara fırlamak, cesaretle tanklara ve toplara göğüs germek demektir.

Darbeye karşı çıkmak demek, kullandığın sosyal paylaşım sitelerinde, ilk andan itibaren düşüncelerini cesaret ve kararlılıkla paylaşmak demektir.

Darbecilere karşı çıkmak demek, işgal ettiğin gazete köşeni, hakkın ve milletin emrine vermek demektir.

Darbeye karşı çıkmak demek, program yaptığın televizyonlarda, biraz sonra tutuklanabileceğin veya bombalanabileceğin korkusunu hiç yaşamadan, erkekçe ve cesaretle milleti hukukunu savunmaya ve darbecilere karşı koymaya çağırmak demektir.

Darbeye karşı çıkmak, hakiki manada bir insan olmak demektir.

Darbeye karşı çıkmak, bu milletin şerefli bir ferdi olarak, en zor günde vazifesini korkusuzca yapmak demektir.

Darbeye karşı çıkmak, milletine karşı olan sadakat ve vefa duygularını en güzel ve yoğun bir şekilde hissetmek ve buna zerre kadar riya karıştırmadan ihlas ile yaşamak demektir.

Darbeye karşı çıkmak demek, ipi İslam düşmanlarının elinde olan korkak ve aşağılık hainlere karşısına, kahramanca ve korkusuzca dikilmek demektir.

Elhasıl, darbeye karşı çıkmak, gerçek anlamda hürriyetçi, demokrat ve cumhuriyetçi olmak demektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum