Darbeye karşı birleştiler

Darbeye karşı birleştiler

Mısır'da darbecilere karşı mücadele vermek için, Müslüman Kardeşler, Hristiyan aktivistler, liberaller, hukukçu ve siyasiler 'Mısır Devrimci Konseyi' adı altında İstanbul'da bir araya geldi.

Konseyin amacı darbecileri uluslararası hukukun karşısına çıkarmak
 
Mısır'da darbeci Sisi'ye karşı farklı siyasi kanatlardan, dini inanç ve görüşten kanaat önderleri, hukukçular, bakanlar, aktivistler İstanbul'da bir araya geldi. Saatler süren toplantı sonucu kararını açıklayan heyet, 'Mısır Devrimci Konseyi'ni kurduklarını, amaçlarının ise Mısır'da yapılan darbeye karşı ortak mücadele yürütmek olduğunu belirttiler.
 
DÜNYAYA ANLATACAĞIZ
 
Heyet adına açıklama yapan Hukukçu Muhammed Şerif Kamil, çalışma ve girişimlerini uluslararası arenada gerçekleştireceklerini belirterek, 'Kuracağımız siyasi bürolar uluslararası çalışacak. Dünya devletleriyle ve büyük STK'larla irtibat kuracağız. Darbecileri uluslararası hukukta yargılatmaya çalışacağız. Mısır'da işledikleri insanlık dışı suçları tüm mahkemelere taşıyacağız' şeklinde konuştu. Şerif Kamil, Mısırlıların yeni bir sivil anayasal devlet kurma hakkının bulunduğunu anlatacaklarını ve Mısır halkını bu devrimin etrafında toplamaya çağırdıklarını belirtti.
 
BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
 
Darbecilere karşı Mısır halkına bütün desteği vereceklerini söyleyen Şerif Kamil, 'Devletin tüm kurumlarını yeniden inşa etmeyi amaçlıyoruz. Adalet ve eşitlik üzerine yeni bir devlet kurmak istiyoruz. Bu girişimlerimize Mısır halkını çağırıyoruz' İfadelerini kullandı.
 
Ortak hedef darbeciler
 
Muhammed Şerif Kamil, Mısır Devrimci Konseyi çatısı altında bir araya gelenlerin ortak noktalarının darbeye karşı mücadele vermek olduğunu ifade etti. Üyelerinin tamamı Mısır dışında yaşayan konseyde Muhammed Mursi zamanında seçilmiş bakan ve milletvekilleri, hukukçular, Hristiyan aktivistler, gazeteciler, liberaller yer alıyor. Askerin siyasete karışmasını kabul etmeyenlerin oluşturduğu konseyin sözcüsü Muhammed Şerif Kamil, 'Konsey Mısır halkının iradesi ile güçlenecek ve hareket edecek. Mısır'da devrim yürüyüşüne destek veriyoruz. Mısır'daki derin devlet yapısını bozmaya çalışacağız' diye konuştu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.