Darbelere izin vermeyeceğiz

Darbelere izin vermeyeceğiz

Kocaeli İnsan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Ali Akbaş, 17 Aralık dost modern darbesinde Batılı şer güçlerin darbe yapmasına halk olarak izin vermeyeceklerini söyledi

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinin bu haftaki konusu 28 Şubat postmodern darbesi oldu.

Kocaeli İnsan Hakları Savunucuları Derneği 463. hafta basın açıklamasında 28 Şubat darbesini 17. yıldönümünde alana getirilen bir tank maketi üzerinde açıklama yaparak protesto etti. Eylemde, “28 Şubat Kemalist Darbelerine geçit yok” ve “28 Şubatlara geçit yok” pankartları taşındı.

Dernek Başkanı Ali Akbaş yaptığı açıklamada, 17 yıl önce Müslümanlara 28 Şubat’ta yapılan zulümleri hatırlarken, tüylerinin hala diken diken olduğunu söyledi. 17 Aralık dost modern darbe girişimi ile Siyonizmin, tekrar bütün insanları ve Müslümanları kendine kul köle yapabileceğini zannettiğini söyleyen Ali Akbaş; şunları söyledi:

“Batılı şer güçlerin, hoşgörü aldatması içinde güdümüne aldıkları Amerikancı İslam yanlılarıyla Anadolu coğrafyasında darbe yapmasına halk olarak izin vermeyeceğiz, Şeytan ve dostları, iş birlikçileri şunu iyi bilmelidirler ki, kullanılmak üzere himayenize aldığınız Amerikancı İslam anlayışının mensupları, sapık anlayışları ile asla ve asla İslam ümmetini temsil etmemektedirler.”

AKYAZI: ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 369. basın açıklamasını yaptı. Platform, Hocalı katliamı ve 28 Şubat darbesinin yıldönümüne istinaden açıklama yaptı.

Basın açıklamasını yapan İrfan Alemdar, Dağlık Karadağ bölgesi Hocalı’da 26 Şubat 1992 yılında yaşlı çocuk ve kadınları, eli kanlı katillerin şehit ettiğini söyledi. Bu vahim olayı asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını da belirten Alemdar, “Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

İrfan, siyasi ve toplumsal tarihimize kara bir leke olarak geçen ve geride binlerce mağdur bırakan 28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden geçen süre zarfında Türkiye’nin darbelerle yüzleşme ve darbecilerden hesap sorma iradesinde müthiş bir gelişme olduğunu ve 28 Şubat darbecilerinin yargı önüne çıkarıldığını belirtti.

İrfan, “Son günlerde ortaya çıkarılan paralel yapı gibi sivil siyasete müdahale edici darbe girişimlerine karşı da uyanık olmak ve haklarımızı sonuna kadar korumak zorundayız. 28 Şubat’ı ve 28 Şubatçıları bir kez daha lanetliyor ve adil bir hukuki yargılamanın gerçekleşmesini istiyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem” şeklinde konuştu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.