Darbecileri destekleyenler sorumlu olur

Darbecileri destekleyenler sorumlu olur

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, “Mısır’da 14 Ağustos Rabia Meydanı’nda tanklar altında ezilen demokrasi ve hürriyet rüyası kâbusa dönüşmek üzere.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir: “Mısır’da 14 Ağustos Rabia Meydanı’nda tanklar altında ezilen demokrasi ve hürriyet rüyası kâbusa dönüşmek üzere. Bu gidişler Mısır’da kaos kaçınılmaz. Bu sonuçtan darbe rejimini destekleyen tüm odaklar sorumlu olacaklardır.’’

 Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, “Mısır’da 14 Ağustos Rabia Meydanı’nda tanklar altında ezilen demokrasi ve hürriyet rüyası kâbusa dönüşmek üzere. Uluslararası kamuoyu eğer buna gereken tepkiyi göstermezse Mısır için, bölge için kaos senaryolardan başka senaryo yok. Bu sonuçtan sadece Mısır’ın yerel otoriteleri değil, darbe rejimini destekleyen tüm odaklar sorumlu olacaklardır” dedi.

İşbilir, ABD’nin Maryland eyaletinde düzenlenin Küresel Donör Forumu kapsamında konuşma yaptı.

Geçen hafta Suriye-Türkiye sınırına gittiğini belirten İşbilir, buradaki yaşanan insani krize uluslararası aktörler ve İslam ülkelerinin yeterli ilgiyi gösteremediğini kaydetti.

İşbilir, “Üç yıldır devam eden kriz ve insani felaketin ürkütücü boyutlarına rağmen, insani yardım kampanyaları yetersiz kalıyor. Zira bölgeyle ilgili sahayla çok da uyuşmayan bir medya gerçeği var. Maalesef uluslararası medya, krizin insani boyutlarından çok siyasi boyutlarını gündeme getiriyor. Güç odakları medyayı çok etkili bir silah gibi kullanıp bölge fotoğrafını sahada olanın tam tersi şeklinde gösterebiliyor. Bazı marjinal örgütlerin yaptığı aşırılıkları öne çıkartarak orada yaşanan insani trajediyi saklayabiliyor” diye konuştu.

İşbilir, “Medyanın yanlış yansıtması, buradaki insani felaketlere duyarsız kalmamızı haklı çıkartamaz. Çünkü istenirse bölge gerçekliği ile ilgili bilgiler alınabilir. Yardımseverlerin ve insani yardım faaliyeti yapanların böyle bir yükümlülüğü de var. Kendi haber ve bilgi akışını da kurmalı insani yardım kuruluşları” ifadesini kullandı.

MISIR İÇİN KAOS KAÇINILMAZ

Mısır’da yaşananlara da dikkati çeken İşbilir, geçen yıl 14 Ağustos Meydanı’nda binlerce insanın katledildiğini ve son olarak Mısır’da mahkemenin 528 kişinin idamına karar verdiğini söyledi.

ABD, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin başını çektiği İslam ülkelerinin bu karara karşı tepki gösterdiklerini belirten İşbilir, şunları kaydetti:

“Mısır’da 14 Ağustos Rabia Meydanı’nda tanklar altında ezilen demokrasi ve hürriyet rüyası kâbusa dönüşmek üzere. Uluslararası kamuoyu eğer buna gereken tepkiyi göstermezse Mısır için, bölge için kaos senaryolardan başka senaryo yok. Bu sonuçtan sadece Mısır’ın yerel otoriteleri değil, darbe rejimini destekleyen tüm odaklar sorumlu olacaklardır. Bizler, tüm dünyadan 400 STK ve binlerce gönüllüyle sırf bu haksızlığa, hukuksuzluğa dikkat çekmek için Uluslararası Rabia Platformu’nu kurduk”.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.