Darbeciler Mursi'nin sesini bile duymaktan korkuyor

Darbeciler Mursi'nin sesini bile duymaktan korkuyor

Ses geçirmeyen cam kafeste yargılamak istediler

Kamuoyunda "Hamas ve Hizbullah'la işbirliği yapmak" ile "Casusluk" olarak anılan, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 İhvan üyesinin yargılandığı davadanın duruşmasında, sanıkların ses geçirmeyen kafes arkasında tutulmaları, savunma ile mahkeme heyeti arasında tartışmalara yol açtı.

Duruşmanın başında söz alan Mursi, ses geçirmeyen cam kafes arkasında tutulmalarına tepki göstererek, "Bu bir maskaralık. Niye korkuyorsunuz? Cumhurbaşkanının halkıyla buluşmasından mı korkuyorsunuz?" dedi.

Mursi, daha sonra savunma heyetine dönerek, bu uygulamanın devam etmesi halinde duruşmadan çekilmelerini istedi. Mursi'nin isteği üzerine savunma heyeti salondan çıktı, bunun üzerine duruşmaya ara verildi.

Duruşma sırasında cam kafes arkasında bulunan Mursi dışındaki bütün sanıkların, darbe karşıtı direnişin sembolü "Rabia" işaretleri yaptıkları dikkati çekerken, askeri darbe aleyhine sloganlar da atıldı.

Savunma heyetinin mahkemeden ayrılmasının ardından duruşmanın 23 Şubat'a ertelendiği açıklandı.

"Sanıklar kafesten çıkarsa gelirim"

Savunma heyeti başkanı Muhammed Selim Avva, mahkeme çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sanıkların cam kafeste tutulduğu ve seslerini duyamadığımız bir duruşmaya devam edemeyiz. Sanıkların cam kafesten çıkarılmasını talep ettik. Sanıklar gelecek duruşmada cam kafeste tutulmayacaksa gelirim, aksi halde gelmem" diye konuştu.

Mursi'nin oğlu Usame Mursi ise mahkeme öncesinde yaptığı açıklamada, davanın bugünkü duruşmasına, savunma heyetinde avukat sıfatıyla yer almak için yargı makamlarından gerekli izni aldığını söylemişti.

Mısır makamlarının, darbenin ardından hakkında 4 ayrı dava açılan Mursi'nin duruşmalarında, sadece yargıcın izin vermesi halinde sanığa konuşma imkanı tanıyan "ses geçirmeyen cam kafes" uygulamasına başlaması tepkilere yol açmıştı. Mursi, bir önceki duruşmada, uygulamayı protesto ederekduruşma boyunca sessiz kalmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.