Darbeci Sisi maaş ödeyemiyor

Darbeci Sisi maaş ödeyemiyor

Mısır'da darbe sonrası kötüleşen ekonominin, darbe yönetimini güçsüz duruma düşürdüğü belirtiliyor.

İnsanların faturalarını dahi ödeyemediğini söyleyen Müslüman Kardeşler temsilcilerinden Yusuf, 'Ekonomik durum, Mısır'da darbe yönetiminin sonunu getirecek' dedi.

Mısır'da darbenin ardından ekonomik durumun kötüleştiği, insanların faturalarını dahi ödeyemediği ve bu nedenle darbe karşıtlarının sayısının hızla yükseldiği belirtiliyor. İhvan-ı Müslim (Müslüman Kardeşler) Hareketi Temsilcilerinden Ahmet Yusuf, ekonomik durumun kötüleşmesi nedeniyle darbe karşıtlarının sayısının hızla yükseldiğini ve darbe yönetiminin zor durumda kaldığını anlattı. İnsanların, darbenin üzerinden aylar geçmesine rağmen sokaklarda bulunduğuna işaret eden Yusuf, 'Zaten darbe demek siyaseti ve demokrasiyi öldürmektir. Uzlaşıcı bir yapıları yok. Sırf demokrasi tecrübesini öldürmek için bu darbeyi yaptılar. Gerçekten Arap Baharı ruhunu başarısız kılmaya çalışıyorlar. Bunu engelleyemeyecekler' dedi.

MURSİ İNSANLARIN GÖZÜNDE LİDER

Yusuf, insanların gözünde Mursi'nin hala meşru lider olduğunu belirterek, 'Asıl meşru olan Mursi'dir. Seçimle ve halkın oylarıyla gelen hükümete karşı darbe yaptılar. Darbe yaparak halka ihanet ettiler. İhvan da bunu halka anlatmaya çalışıyor ve başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Darbe yönetimi, şu anda ekonomik açıdan çok aciz bir durumda. Bu nedenle darbe karşıtlarının sayısı, her geçen gün artıyor' diye konuştu.

BİR GÜNDE 6 BİN ÖLÜM

'Mısır'da yaşanan acının tek sorumlusu asekerlerdir' diyen Yusuf, 'Seçilmişlere darbe yapan askerdir. Askerler, çok akılsızca davranıyor. Bir gün içinde 6 bin kişi öldürdüler. İsrail ise Gazze'de 22 gün içinde bin 200 kişiyi katletti. Mısır'ın Müslüman askerleri, bir günde 6 bin kişiyi öldürdü. Müslüman olmayanlardan daha acımasızca kendi insanını öldürüyor' ifadesini kullandı.

Yeni Şafak