Darbeci FETÖ üniversitesinde atış poligonu bulundu

Darbeci FETÖ üniversitesinde atış poligonu bulundu

FETÖ kapsamında faaliyet gösterdiği tespit edildikten sonra Gaziantep Üniversitesi'ne bağlanan ve adı 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen eski Zirve Üniversitesi'nde atış poligonu bulundu.

Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konularak Gaziantep Üniversitesi'ne devredilen ve ismi 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen eski Zirve Üniversitesi'nde, daha önce yapılan araştırmada erkek öğrenci yurdunda örgüt lideri Fethullah Gülen ile görüşmelerin yapıldığı iddia edilen ve ayrıca 12 ilin bölge toplantılarının yapıldığı özel odalar ve bölmeler ortaya çıkmıştı.

Yine yapılan araştırmalarda daha önce rektörlük binası olarak kullanılan binanın alt katında atış poligonu tespit edildi. Bugün basın mensuplarına gösterilen ve birkaç kapıdan sonra ulaşılan atış poligonunun ne amaçlı yapıldığı henüz tespit edilemedi. Havalı tüfeklerle işaretli atış kartlarına ateş edildiği belirlenen poligonda çok sayıda da kitap bulundu. Rektörlüğün isteği üzerine yerleşkeye gelen polisler yaptıkları araştırmada bulunan kitapların 3'ünün yasaklı kitaplar listesinde yer aldığını belirleyerek el koydu.
REKTÖR: NE AMAÇLI YAPILDIĞINI BİZ DE BİLEMİYORUZ

İletişim Fakültesi'ndeki öğrencilerin uygulamalı eğitim gördüğü ses yalıtımlı radyonun bulunduğu katta yer alan poligonu yeni bulduklarını anlatan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, atış poligonunun hangi amaçla kullanıldığını belirleyemediklerini ifade ederek şunları söyledi:

16-10/01/1-1475327342.jpeg

"Biz eğitim kampüsü olarak devraldıktan sonra 15 Temmuz yerleşkesine öğrencilerimizi yerleştirmek için binaları nasıl kullanabiliriz diye araştırmalar yapıyorduk. Bütün binaları tararken, o dönemki rektörlük ve dekanlıkların bulunduğu binanın altında radyo televizyon vardı ve o adaların karşısında 'atış poligonu' yazısını okuduk. Bu kelimeyi görünce burasının ne olduğunu anlamaya çalışarak içeri girdik ve bir poligon gördük. Bu poligonun ne için yapıldığını bizde bilmiyoruz. Öğreniciler için yapılan bir sosyal etkinlik ise öğrenciler neden hiç kullanmamış? Neden rektörlüğün hemen yanına böyle bir şey yapma ihtiyacı duymuşlar? Bunları bilmiyoruz. Bir de içeriye girdiğimizde zaten bunun için suç duyurusunda da bulunmuştuk, emniyet yetkililerimizde geldi gerekli araştırmaları da yaptı orada bir takım kitaplar vardı ve bazıları yasaklı kitaplardı. Atış poligonu, kitaplar derken burada kafamız biraz karıştı. Bunun cevabını kendileri verecektir. Bir taraftan yurtta farklı yapılanmalar, farklı oda tipleri, bir taraftan atış poligonu. bunları görünce bunlar üniversite camiasında olmaması gereken şeyler farklı şeyler olunca biz de bunu hem emniyet yetkililerimize bildirdik hem de kamuoyu ile paylaşmak istedik."

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.