'Darbeci emniyet müdürleri' hakkında müebbet hapis istemi

'Darbeci emniyet müdürleri' hakkında müebbet hapis istemi

Adana'da FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, dönemin iki 4. sınıf emniyet müdürü hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında dönemin iki 4. sınıf emniyet müdürü hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Emniyet Müdürlüğünden örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen personele yönelik soruşturmalardan bazıları tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, darbe girişimi sabahı yakalanıp tutuklanan ve darbecilerin listesinde "Adana Emniyet Müdürü" olarak görünen dönemin Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu il 4. Sınıf Emniyet Müdürü Nezir Özcan hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "FETÖ/PDY Terör örgütü üyesi olmak" suçlarından iddianame hazırladı.

Pamukçu ve Özcan için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, terör suçlarına bakan Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Emniyet Müdürü Pamukçu’nun, darbenin başarılı olması durumunda Adana Emniyet Müdürü olacağı yönündeki delillerin de dava dosyasında yer aldığı öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.