Darbe sonrası FETÖ'nün Risale-i Nur'a son ihaneti

Darbe sonrası FETÖ'nün Risale-i Nur'a son ihaneti

Önce sahteleştirmeye çalıştılar şimdi de bunu yapıyorlar

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-FETÖ mensupları Risale-i Nur üzerindeki hain emellerini sürdürüyor. Darbe öncesi Risale-i Nur'u sadeleştirme adı altında tahrif edip sahteleştirenler şimdi de kendi yayınevlerinde bastıkları kitapları sokağa atarak yeni bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Dün "Sivas'ta Risale-i Nur kitaplarını sokağa attılar" başlıklı bir haber yayınlandı. İHA'nın haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Sivas'ta Bediüzzaman Said Nursi'nin, Risale-i Nur kitapları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sokağa atıldı.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ardından operasyonlar devam ederken, Sivas'ta Mehmet Paşa Mahallesi'nde Bediüzzaman Said Nursi'ye ait olan 15 adet Risale-i Nur kitabı sokağa atıldı.

Sokak arasında duvarın kenarına bırakılan kitapların kimin attığı bilinmezken, kitapları gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Polis ekipleri Risale-i Nur kitaplarını alarak incelemek üzere emniyet götürdü."

O KİTAPLARI FETÖ YAYINEVLERİ BASMIŞTI

Atılan kitaplar FETÖ'ye bağlı Şahdamar Yayınları arasında basılmıştı. Bunların içinde bir tane de yine FETÖ'ye bağlı Ufuk Yayınları arasında çıkan sadeleştirilmiş "Lem'alar" olduğu görülüyor.

KUR'AN-I KERİM'LERİ BİLE ATTILAR!

FETÖ'nün Risale-i Nur'u sadeleştirme operasyonu 2012 yılında başladı. O dönem, Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri ve Nur cemaatleri büyük tepki göstermiş ancak FETÖ geri adım atmamıştı. Risale-i Nur'un anlamını bozmaya çalışan FETÖ'nun bu oyunu bozuldu ancak şimdi de farklı bir algı operasyonu sürdürüyor. 

FETÖ mensupları 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ellerindeki Risale-i Nur'u ve hatta kimi yerde Kur'an-ı Kerimleri bile atmaya başladı. Sık sık "Risale-i Nur'ların çöpe atıldığı" haberleri yapıldı. Bununla güya Risale-i Nur'un yasaklı kitaplar olduğu algısı oluşturulmaya çalışıldı.

DARBECİLER NUR TALEBELERİNİ ŞEHİT ETTİ

Nur cemaatleri 15 Temmuz darbe girişimine karşı meydanlara çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere karşı gelen Nur talebeleri şehit edildi. Toplumun zihninde oluşturulmaya çalışılan hain girişim tutmadı.

Risale-i Nur'un sadeleştirimesine karşı yapılan girişimler için TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum