Darbe karşıtlarından NY Times'a demokrasi ilanı

Darbe karşıtlarından NY Times'a demokrasi ilanı

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sonrası, sokağa dökülerek demokrasiye sahip çıkan binlerce vatandaş, sesini dünyaya duyurmak için New York Times gazetesine ilan vermek için harekete geçti.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkan vatandaşlar, Batı dünyasının bu büyük kahramanlığa sessiz kaldığını ifade ederek, seslerini daha iyi duyurabilmek için ABD'li NY Times gazetesine 'Demokrasi ilanı' vermek için bir kampanya başlattı. İnsan hakları platformu Generosity üzerinden başlatılan bu kampanyada 75 bin dolar toplanması halinde tam sayfa ilan verilebilecek.

Kendilerini "Bizler namluların baskısından uzak bir siyasal alanın özerkliğine inanan; gücünü tüm farklılıklarıyla halktan alan katılımcı demokrasiden yana tavır koyan, hukuka ve insan haklarına saygılı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke hayali taşıyan bir grup anadolu evladıyız" şeklinde tanıtan bir grup aktivistin NY Times'a reklam vermek için yaptığı çağrı şöyle;
 

  • Türkiye'nin Demokrasi Aşığı Cesur İnsanları!
  • New York Times'a vereceğimiz tam sayfa ilan ile tüm dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz.
  • Yayınlayacağımız metinde ülkemiz insanının bu süreçte gösterdiği yiğitliği anlatmak ve batıdaki demokratların bu çok önemli demokrasi sınavından neredeyse kalmak üzere olduklarını hatırlatmak istiyoruz.
  • Toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra, ülkemizde demokrasi adına yeni bir dönem başladı.
  • Milyonlarca insan ülkenin doğusundan batısına Türkiye'nin gelişmiş bir demokrasiye sahip olduğunu göstermek için gece gündüz meydanlarda.
  • Hayatları pahasına demokrasilerini, seçilmislerini ve özgür geleceklerini koruyan bu insanlar, kendini demokrat olarak nitelendiren batıdaki insanlardan, kurumlardan ve kuruluşlardan amasız ve fakatsız, gerçek ve güçlü bir destek görmeyi hak ediyor.
  • Batı dünyasındaki düşünürler, akademisyenler, gazeteciler, STK'lar ve politikacilar arasında bulunan gerçek demokratlardan Türkiye'nin bu demokrasi savaşında mevkidaşları ile dayanışmasını, omuz omuza durmasını, demokrasiyi ve oylarını korumak adına kendilerini kurşunların, tankların ve jetlerin önüne atan bu insanlarla birlik olmaktan ne kadar gururlu olduklarını ifade etmelerini bekliyorduk.
  • Fakat maalesef şu ana kadar bu gerçekleşmedi.
  • Türkiye demokrasisinin cesur gazileri avrupanın samimi demokratlarından bu sureçte gereken desteği görememenin hayal kırıklığını yaşıyor.
  • Ellerindeki tüm estrümanlarla Türkiye'de dahil dünyanın farklı köşelerinde demokrasinin yanında yer aldıklarını iddia eden dostların bu önemli 'samimi demokratlık' sınavından neredeyse kaldığını düşünüyorlar.
  • New York Times'a vereceğimiz tam sayfa ilan ile tüm dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz. Yayınlayacağımız metinde ülkemiz insanının bu süreçte gösterdiği yiğitliği anlatmak ve batıdaki demokratların bu çok önemli demokrasi sınavından neredeyse kalmak üzere olduklarını hatırlatmak istiyoruz.
  • Ve yayınlayacağımız metin ile tüm dünyadaki gerçek demokrasiye inanan insanlara bir çağrı yapıyoruz:
  • Turkiye halkı, canları pahasına da olsa demokrasisine ve demokratik kurumlarına sahip çıkacağını isbat etti.
  • Sıra sizde.
  • Hiçbir mazerete sığınmadan bir an önce ayağa kalkın ve meydanları dolduran milyonlarlarca demokrasi sevdalısının, Türkiye demokrasisinin, Türkiye halkının, seçilmis temsilcilerinin ve Türkiye Parlamentosu'nun yanında olduğunuzu gösterin, zira daha sonra çok geç olabilir.
  • Biz Kimiz?
  • Bizler namluların baskısından uzak bir siyasal alanın özerkliğine inanan; gücünü tüm farklılıklarıyla halktan alan katılımcı demokrasiden yana tavır koyan, hukuka ve insan haklarına saygılı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke hayali taşıyan bir grup anadolu evladıyız.

Demokrasi ilanına destek olmak için tıklayınız.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.