Darbe karşıtları katliamın yıl dönümünde meydanlara indi

Darbe karşıtları katliamın yıl dönümünde meydanlara indi

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yapılan kanlı müdahalenin yıl dönümünde, birçok kentte gösteriler düzenlendi.

Mısır'daki darbenin ardından gösterilerin merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yapılan kanlı müdahalenin yıl dönümünde ülke genelinde güvenlik önlemleri arttırıldı.
 
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından gösterilerin merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki sivillerin kanlı bir müdahaleyle dağıtılmasının yıl dönümü dolayısıyla farklı kentlerde düzenlenecek gösterilere karşı polis tarafından geniş çaplı önlemler alındı.
 
Tahrir, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanları ile Kahire'nin giriş çıkışlarında polis tarafından sıkı kontroller yapılırken, başta Süveyş ve İsmailiyye olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde de protestolara karşı önlemler alındı.
 
Gösteriler başladı
 
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak ve diğer darbe karşıtı grupların çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Buheyra, Suhac, Beni Suveyf ile ülkenin doğusundaki Dimyat ve Feyyum kentlerinde düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri ve Rabia işareti olan dövizler yer alırken, darbe sonrası cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi protesto edildi.
 
Başkentteki Medinetu'n-Nasr'da yürüyüş yapan göstericiler, yaşanan kanlı baskınlara işaretle ellerini kana boyadılar.
 
İskenderiye'nin Ebu Süleyman, es-Suyuf ve Burcu-l Arap bölgelerinde düzenlenen yürüyüş ve gösterilerde de darbe karşıtı sloganlar atıldı.
 
Nil Deltası'ndaki Buheyra ve Suhac kentlerinde de göstericiler, insan zincirleri oluşturarak Rabia ve Nahda meydanları kanlı baskınlarında hayatını kaybedenlerin intikamı için sloganlar atıldı.
 
Beni Suveyf kentinde düzenlenen gösteride ise Rabia ve Nahda'da baskın emri verenlerin yargılanması talep edildi.
 
Mısır'daki darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.