Darbe karşıtı gösteriler sürüyor

Darbe karşıtı gösteriler sürüyor

Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşmasıyla eş zamanlı olarak ülkenin çeşitli kentleri ve üniversitelerde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşmasıyla eş zamanlı olarak, ülkenin çeşitli kentleri ve üniversitelerde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Başkent'teki Kahire Üniversitesi tıp fakültesi ile Hilvan Üniversitesi ticaret fakültesinde düzenlenen gösterilerde, öğrenciler, daha önceki eylemlerde gözaltına alınan arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Ezher Üniversitesi öğrencileri ise Nasr City'deki devlet güvenlik binası önünde gösteri yaptı. Öğrenciler, eylemlerde arkadaşlarının gözaltına alınıp haklarında tutuklama kararı verilmesini protesto etti.

Zekazik Üniversitesinde eylemcilere müdahale

Şarkiye ilindeki ez-Zekazik Üniversitesi'nde "Darbe Karşıtı Öğrenciler", gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle, "insan zinciri" oluşturdu. Eyleme güvenlik güçlerinin müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı. Polis köpeklerinin de kullanıldığı müdahalede, yaralananların olduğu belirtildi.

Beni Suveyş Üniversitesi'nde düzenlenen eylemde de "polisin üniversiteye yeniden dönmesi" yönünde alınan karar protesto edildi. Eylemciler, darbe karşıtı gösterilere müdahalede, öğrenciler ile öğretim görevlilerinin gözaltına alınması ve zaman zaman yaşanan ölüm olaylarını kınadı.

Kahire'nin kuzeyindeki Benha Üniversitesi'nde ise gözaltına alınan öğretim görevlilerinin fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, darbe karşıtı eylemlerin simgesi haline gelen "Rabia işareti" yaptı.

Öte yandan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ı tarafından düzenlenen "Sokaklar Bizim" adı altındaki gösteriler kapsamında, Kalyubiye vilayetinin Şibin el-Kanatir kenti ile el-Buheyra ilinde gösteriler düzenlendi. Eylemlerde, bugün mahkemeye çıkan Mursi ve diğer sanıkların serbest bırakılması istendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.