Darbe girişiminin 2. ismi Batmaz'la ilgili yeni bilgi

Darbe girişiminin 2. ismi Batmaz'la ilgili yeni bilgi

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen Kemal Batmaz'ın Beykoz'daki bir evde ikamet ettiği ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile birlikte yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü Kemal Batmaz'ın Beykoz'daki bir evde ikamet ettiği ortaya çıktı.

Batmaz'ın Çubuklu Mahallesi Gül Sokak'taki bir sitede oturduğu, burada bulunan duraktaki taksileri zaman zaman kullandığı öğrenildi.

Taksi şoförü Bilal Şaki, Batmaz'ın çoğu zaman çalıştığı taksi durağını kullandığını belirterek, "Normal bir müşteri gibiydi. Bazen gelir sıradaki taksiye biner, bazen de durakta oturur taksi beklerdi. Öyle bir adam olduğunu bilmiyorduk, bilseydik tepki gösterirdik, arabadan bile atardık." dedi.

Batmaz'ın gizemli bir müşteri gibi davrandığını ifade eden Şaki, "Bazen yolda telefonla konuşurdu. Biz çok dikkat etmeyiz fakat üstleriyle konuşur gibi bir hali vardı. 'Tabi efendim, yoldayım, gidiyorum' gibi şeyler konuştuğunu hatırlıyorum. Kaynak Holdinge giderdi. Tam kapısına da değil, yakınında inerdi, yürürdü oraya." diye konuştu.

Durak sahibi Mustafa Avşar ise, durakta araç beklerken bazen sohbet ettiklerini dile getirerek, "Mütevaziydi, kötü bir şeyini görmedim bu olaylardan sonra onun fotoğrafını görünce şok oldum. Genelde Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar'a giderdi, karşıya pek geçmezdi." ifadesini kullandı.

Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu ise Batmaz'ı tanımadığını ifade ederek, "Mahalle sakinleri çoğu işlemlerini Nüfus Müdürlüklerinde yaptırdığı için biz artık çoğu insanı tanıyamıyoruz, onlarla iletişim kurma imkanımız pek olmuyor. Kemal Batmaz'ın evinde arama yapılacağı zaman polis ekipleri benimle de irtibata geçti. Arama sırasında ben de polis ekiplerine eşlik ettim. Bu mahallede oturduğunu o zaman öğrendim." diye konuştu

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.