Darbe girişimine rağmen ülkeye 21 milyar dolar akacak

Darbe girişimine rağmen ülkeye 21 milyar dolar akacak

Türkiye’ye, darbe girişimine rağmen Körfez’den ve Avrupa’dan 21 milyar dolar yatırım geliyor.

Darbe girişimine rağmen Türkiye yabancı yatırımcının gözbebeği. Suudi bir grup Türkiye’de 12 milyar dolarlık turizm yatırımı planlıyor. Avrupalı bir diğer şirket ise enerjiye 9 milyar dolar yatıracak.

Fettulahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeyi planladığı kanlı darbe girişimi vekredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz tavrına rağmen yabancı yatırımcılar Türkiye’den vazgeçmiyor.

2002 yılından bu yana hükümetin izlediği ekonomik politikalar sayesinde adeta yabancı yatırımları mıknatıs gibi çeken Türkiye’ye, 2 dev yatırım daha geliyor. Her yıl ortalama 15-16 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çeken Türkiye’ye, darbe girişimine rağmen Körfez’den ve Avrupa’dan 21 milyar dolar yatırım geliyor.

Star'dan Kaan Zenginli'nin haberine göre Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Suudi bir grubun Türkiye’de 12 milyar dolarlık turizm yatırımı yapacağını belirtti. Avrupa’dan da 9 milyar dolarlık bir yatırım geleceğini söyleyen Koca “Görüşmelerimiz hızla sürüyor. Yatırıma çok istekliler. Biri enerji diğeri turizm alanında olacak. Toplam yatırım 21 milyar doları bulacak” dedi.

12 ZİNCİR OTEL ALACAKLAR

Zor bir sezon geçiren turizm sektörüne bu yatırımların adeta can suyu olacağına işaret eden Koca “Rusya olayı ve terör nedeniyle turizm sektörü ciddi bir kriz içinde. Her ne kadar hükümetimiz onları rahatlatmak için bir takım tedbirler alsa da onlar da maalesef şu an sıkıntılı bir şekilde devam ediyorlar. Suudi grubun yapacağı bu yatırım ile hem pazar hem turizmciler nefes alacak” diye konuştu.

Suudi iş adamlarının Türkiye ekonomisine güvenlerinin devam ettiğine dikkat çeken Koca “Bize 12 milyar dolarlık turizm yatırımı yapmak istediklerini söylediler. Görüşmelerimizde Türkiye’de 12 zincir oteli alacaklarını belirttiler. Bu otellerin bir kısmı İstanbul bir kısmı ise Antalya’da. Suudi grup sadece bu 12 zincir oteli almakla kalmayıp aynı zamanda sıfırdan turizm yatırımı da planlıyor. Bunların hepsi Türkiye’ye olan güvenin kanıtı” diye konuştu.

ENERJİYE 9 MİLYAR $ YATIRIM

Avrupa’dan gelecek olan yabancı yatırımcılarla da haftaya bir görüşme yapacaklarını ifade eden Koca “9 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklar. Bu Batı’dan aldığım önemli olumlu bir tepki. Yatırım yapmak isteyen grup enerji alanı ile ilgileniyor. Bu yenilenebilir enerji yatırımı ağırlıklı yapılacak. Görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu. Yabancıların Türkiye ekonomisine ve hükümete olan güveninin tam olduğuna değinen Koca “Seçilmiş olan hükümete yapılan darbe girişimi vatana ihanettir. Yaşanan durumun piyasalara olumsuz yansıyacağını tahmin ediyorduk ama beklenen olması. Hükümetin aldığı ekonomik önlemler işe yaradı. Bu da yabancı yatırımcılarda bir güven oluşturdu” diye konuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.