'Darbe girişimi yarışması' uygulaması akıllı telefonlarda

'Darbe girişimi yarışması' uygulaması akıllı telefonlarda

TÜBİTAK desteğiyle hazırlanan darbe girişimini insanlara anlatmak için iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilen yarışması uygulaması hazırladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent'te cep telefonu uygulamaları üzerine çalışan girişimci Ahmet Akkök, FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından ekibiyle insanlara darbe girişimini anlatmaya karar verdi.

Resmi kaynaklardan alınan sorularla bilgi yarışması hazırlayan ekip, 6 seviyede 120 soruluk "15 Temmuz Bilgi Yarışması" uygulamasını 2 ay önce hizmete sundu.

iOS ve Android işletim sistemi için hazırladıkları uygulamanın Windows çalışmalarını sürdüren ekip, kanlı darbe girişimini dünyaya anlatmak için soruları farklı dillere çevirerek daha çok kullanıcıya ulaşabilmeyi hedefliyor.

Farklı dillere de çevrilecek

Girişimci Akkök,  uygulamanın yapımı aşamasında Apple ve Google ile bazı sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Öncelikle Google, uygulamamızdaki '15 Temmuz' ismini istemedi. Biz o yüzden Google'deki ismini 'Demokrasi Günü Bilgi Yarışması' yaptık. Apple'da ise '15 Temmuz Bilgi Yarışması' adı altında çıktı fakat FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in geçtiği bir isme itiraz ettiler. Sonunda biz de o ismi kaldırdık, baş harflerini yazarak kısalttık." şeklinde konuştu.

Akkök, kazanç beklentileri olmadığını kaydederek, darbe girişimini anlatmak için uygulamayı farklı dillere de çevireceklerini, bunun vatani bir görev olduğunu sözlerine ekledi.  AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.