Darbe girişimi soruşturulacak

Darbe girişimi soruşturulacak

Yeni hükümet, eski Devlet Başkanı Rajapaksa'nın koltukta kalmak için darbeye teşebbüs ettiği iddiasının soruşturulmasını talep etti

Sri Lanka'da yeni hükümet, eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa'nın geçen hafta yapılan seçim arifesinde koltuğunu bırakmamak için darbeye teşebbüs ettiği iddiasının soruşturulması için başvuruda bulundu. 

Sri Lanka Dışişleri Bakanı Mangala Samaraweera, konunun soruşturulması talebiyle Cezai Soruşturmalar Dairesi'ne şikayette bulunduklarını belirtti. Sri Lanka Dışişleri Bakanı, eski Devlet Başkanı Rajapaksa'nın seçim arifesinde seçim sonuçlarının yayınlanmasının engellenmesi ve iktidarda kalabilmenin yollarını tartışmak için ordu komutanı, emniyet genel müfettişi ve başsavcıyla toplantı yaptığının iddia edildiğini söyledi. 
Samaraweera, söz konusu yetkililerin Rajapaksa'nın önerilerini desteklemeyi kabul etmemesi üzerine girişimin başarısızlığa uğradığını savunarak, "Şimdi müfettişlerin işlerini yapmalarına izin verelim" diye konuştu. 
Eski Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, darbeye teşebbüs ettiği iddialarını reddetti. Sri Lanka emniyeti ve ordusunun sözcüleri de Rajapaksa'nın bu türlü taleplerinden haberdar olmadıklarını açıkladı. 
Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka'da geçen hafta yapılan devlet başkanlığı seçimini muhalefetin adayı Maithripala Sirisena 6 milyon 100 bin oy alarak kazanmıştı. Mahinda Rajapaksa ise 5 milyon 692 bin oyda kalmıştı. 
Seçim öncesi yapılan anketler, üçüncü kez devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için yarışan Mahinda Rajapaksa'nın önde olduğunu gösterirken, muhalefet partileri seçimde Rajapaksa hükümetinde sağlık bakanı olarak görev yapan ancak seçimde aday olmak için görevinden istifa eden Maithripala Sirisena'ya destek vermişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.