Darbe girişimi için İngilizce kitapçık hazırlandı

Darbe girişimi için İngilizce kitapçık hazırlandı

Meclis Başkanlığınca FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini, "Milletin Zaferi" başlığı altında İngilizce anlatan kitapçık çıkardı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman bu kitapçığı, ziyaret ettiği ülkelerde görüştüğü meslektaşlarına ve geçmiş olsun ziyaretine gelen yabancı heyetlere veriyor.

Ayrıca yurt dışına giden komisyon başkanları, milletvekilleri de yanlarında götürdükleri bu kitapçıkla darbe girişimini anlatıyor.

Kitapçıkta, darbe girişiminin olduğu gece bombalanarak hasar gören TBMM'den görüntüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bütün liderlerin katıldığı Yenikapı mitinginden kareler yer alıyor.

Dünya liderlerinin FETÖ darbe girişimine yönelik değerlendirmelerine de yer verilen kitapçıkta, darbe girişiminde şehit olanların isimleri de sıralanıyor.

Kitabın yanında verilen USB bellekte de "Millet darbeye dur dedi" başlığı altında 10 dakikalık bir sunum da bulunuyor.

3 dile yer verildi

Bu arada Meclis Bülteni'nin son sayısı, İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak da çıkacak.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığının yürüttüğü çalışma çerçevesinde, Türkiye'nin "ilk canlı" bülteni olarak çıkan, görüntülü olarak da takip edilen derginin ekim sayısında, Türkçenin yanı sıra 3 dile daha yer verilecek.

Meclis Bülteni 3 bin 500 adet basılarak, büyükelçiliklere, İslam İşbirliği Teşkilatına da gönderilecek.

Dergi, son sayısında gündemde yer alan bir konuyu da ele alacak. "3 hükümet sisteminin 3 klasik örneği" başlığı altında, ABD'deki başkanlık, Fransa'daki yarı başkanlık ve İngiltere'deki parlamenter sistem anlatılacak. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.