Darbe Gecesi 'Tank Nasıl Durdurulur?'u Aradık

Darbe Gecesi 'Tank Nasıl Durdurulur?'u Aradık

15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 22:00 sularında başlayan darbe girişiminin ardından geçen kısa bir süre içinde detaylar gelmeye başladı.

Gelen detaylara Türk halkının kahramanlığını simgeleyen tavırlar ve demokrasi savaşı veren vatandaşlarımızın örnek davranışları konu oldu.

Darbe girişiminin başladığı gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon kanalına görüntülü arama ile bağlanıp bütün halkı sokaklara davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını televizyonlardan duyan halk bir anda sokaklara doluşmaya başladı. Yaşlı, genç, kadın, erkek demeden milyonlar dakikalar içerisinde sokaklara döküldü.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde milyonlar sokakları doldurdu. Darbenin önlenmesi için çaba gösteren Türk halkı sabahlara kadar sokaklarda nöbet tuttu.

Halk karşılarındaki askere karşı dimdik durdu. Silahlara, Tanklara karşı direnen vatandaşlar darbenin başarısız olmasında büyük bir çaba sarfetti ve sabahlara kadar sokaklarda demokrasi nöbeti tuttu.

Google'de En Çok Aranan Kelimelerden Biri Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan vatandaşlar internet üzerinden tank nasıl durdurulur diye aramalar yaptı ve bu en çok arananlar arasına girdi.

Tank nasıl durdurulur aramasını en çok Konya, Ankara, Kayseri ve İstanbul'daki vatandaşlarımız yaptı. Darbe girişiminin başladığı gece google'de en çok arananlar arasına girdi ve Türk halkının tanklarla nasıl baş edebileceğini araştırdığı ortaya çıktı.

Darbe Gecesi 'Tank Nasıl Durdurulur?'u Aradık

 

Heberşefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.