Alaettin TAŞKIN

Alaettin TAŞKIN

Darbe Direniş ve Dirayet!

Darbe

Darbe 15 Temmuz gecesi kahraman milletimizin püskürttüğü hain darbe girişimi aslında bir iç işgal denemesiydi. Amerikan - İngiliz Yahudi misyonunun Üst Aklının, yani Derin NATO'nun hizmetindeki Fetullahçı Terör Örgütünün marifetiyle gerçekleştirilecek olan bir işgal. Böylece Türkiye kendi adamlarıyla, kendi silahlarıyla içerden işgal edilip teslim alınacaktı.

Bu hain darbe temelde bu mezkûr meş'um amaca 'hizmet' etmektedir. Giriştiği bu darbe vesilesiyle geniş toplum kesimlerince Fetullah Gülenin ve hareketinin ne olduğu ve/veya neye hizmet ettiği ayan beyan görülmüş oldu.

Özellikle baş hain Fetullah Gülen’in neden Amerika'da kaldığının sırrı bütün halkımız tarafından anlaşılmış oldu.

Bu darbe denemesini analiz etmek için üç soruya cevap aramamız gerekir.

  • Bu darbeyi kim yaptı?
  • Bu darbeyi neden yaptı?
  • Nasıl/hangi vasıtalarla darbe yaptı?

Ortada bir darbe denemesi olduğuna göre bize düşen bu üç sorunun cevabında bu darbenin analizini, değerlendirmesini yapmaktır.

Dine hizmet kılıfıyla elli yıllık bir yatırımla devletin bütün kurumlarına -ki özellikle TSK, Emniyet ve Yargı- sızmış olan Fetullahçı Terör Örgütünün/ FETÖ’nün maşa olarak kullanıldığı bu darbeyi Fetullah Gülenin/ FETÖ'nün bağlı olduğu/hizmet ettiği Derin NATO/ Amerikan- İngiliz Yahudi misyonunun Üst Aklı organize edip yönetmiştir. Basında çıkan bilgiler ve belgeler bunu bariz bir şekilde doğrulamaktadır.

Böyle bir durum Türkiye’nin ne kadar büyük bir saldırıya maruz kaldığını ve çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

İkinci sorumuzun cevabında olarak bu darbe niye yapıldı? Türkiye, neden durdurulmak, işgal edilip teslim alınmak istendi?

Demek ki Türkiye Derin NATO'yu rahatsız eden bir şeyler yaptı ki bu darbeye maruz kaldı. İşte Türkiye'nin yaptığı şey ise, cumhuriyet tarihinde ilk defa bütün yönleriyle Batı'ya karşı bir bağımsızlık ve özgürlük amacına dönük olarak önemli çalışmalar ve atılımlar yapmış ve yapmaya devam etmekte olmasıdır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ülkemizin yapmakta olduğu Batı'ya karşı bu bağımsızlaşma ve özgürleşme hamleleri Batı'nın zulmüne ve sömürüsüne maruz kalan dünyanın bütün mazlum halklarınca hayranlıkla ve dikkatle izlenmektir. Özellikle İslam dünyası Türkiye'nin bu dik duruşunu, Batının zulmünden kurtulmak için çok ciddi bir ümitle karşılamakta ve ellerinden geldiğince örnek almaktadırlar.

İşte yaptığı atılımlarla mazlum dünyanın umudu ve rehberi olan Türkiye, dünyayı ilel ebed sömürmek isteyen Batı/NATO tarafından 15 Temmuz darbesiyle cezalandırılmak istenmiştir.

Darbeyi nasıl/hangi vasıtaları kullanarak yaptıklarına gelince bu sorunun cevabını yukarıda verdik.

Direniş

Dünyayı fellik fellik edip her tarafına hükmedip her tarafını sömürenler, cetvelle ülkelerin sınırlarını belirleyenler, İslam dünyasını 25 yıldır hedefe alıp İslam ülkelerini bir bir parçalayanlar bu sefer Türkiye'yi hedefe aldılar. Ancak sert kayaya çarptılar.

Yukarıda belirttiğimiz gibi 50 yıllık yatırımla FETÖ'nün yetiştirdiği/devşirdiği hainler eliyle Ülkemiz kendi adamlarıyla, kendi silahlarıyla bir anda işgal edilip çökertilmek, teslim alınmak istendi. Hamd olsun ki milletimiz gafil avlanmadı.

Derin NATO'nun bu öldürücü darbesine karşı kahraman Türkiye milleti kendini, bedenini siper etti. İmanından aldığı güçle bu millet demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıracak bir destana imza atmıştır.

Yüce milletimiz bu hain meşum darbe girişimini canını siper ederek püskürttüğü gibi bu girişimin tekrarı olmasın diye, darbelere karşı kararlılığını göstermek için Türkiye’nin her yerinde on beş gündür meydanları her akşam doldurup darbecilere lanet ederken başta Erdoğan olmak üzere devleti ve hükümeti desteklemektedir.

Aziz milletimiz 150 yıldır kendi adamlarının eliyle hırpalana hırpalana artık rüşdünü kazanmıştır ve iradesini korumak için canını siper etmiş, bedenini tankların altına atmıştır.

Dirayet

Bu aziz millet, canını ortaya koyarak darbeyi püskürtmüştür. Darbeciler ise -en azından ele geçirilenler- suçüstü yakalanmıştır.

Dünyanın her yerinde darbe yapanlar başarılı olursa kendilerini kahraman ilan ederler. Başaramazlarsa idam edilirler. Ki arkadan gelenlere örnek olmasınlar.

Bu bağlamda hükümetimizin ve Yargının yapması gereken öncelikle 15 Temmuz itibarıyla FETÖ mensubu olan ve Fetullahçı Terör Örgütüne hizmet eden bütün kişiler titiz incelemelerle tesbit edilip derhal kamu görevinden uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca  FETÖ şirketlerinin ve birer  FETÖ şirketi gibi  FETÖ'ye hizmet eden şirketlerin bu topraklarda faaliyetlerine son verilmelidir.

Ancak şahit olduğumuz bazı durumlara binaen burada masum olan bazı kişiler  FETÖ mensubu olmadığı halde kamu görevinden uzaklaştırılmıştır. Böyle masumların durumlarının acilen düzeltilmesini bekliyoruz. Evet, adalet mülkün temelidir. Bazı masumlar bu hengâmede adaletsizce gadre uğrayıp kamudan uzaklaştırılır ise bu durum devletimizi ve hükümeti olumsuz etkiler.

Gelelim darbe organizasyonunun içinde yer alıp suçüstü yakalananlara. Bunlar derhal yargılanıp milletimizin arzusu ve devlet mantalitesinin gereği olan idam cezasına çarptırılmalıdır.

Evet, bugün devletimizin dirayet günüdür. Kahraman Milletimiz direnişini yapmıştır, canını siper ederek darbeyi püskürtmüştür. Şimdi sıra devlette. Bu kahraman millet, devletinden de üç konuda dirayet beklemektedir. Birincisi, bütün  FETÖ mensuplarının kamudan ayıklanması ve  FETÖ'ye hizmet eden şirketlerin faaliyetlerine son verilmesidir. Ancak bunu yaparken asla masumlara zarar verilmemelidir ve zarar verilmeyecek şekilde titiz tahkikatlar yapılmalıdır. İkincisi, darbeye karışanlar yakalanıp derhal idam cezasına çarptırılmasıdır. Üçüncü ise, milletimize, devletimize işgal amaçlı bu darbeyi yaptıran, yöneten Amerika’ya ve O’nun arkasında duran Avrupa Birliği ülkelerine karşı uluslar arası güç dengeleri gözetilerek gereken tavır ve tutumun en üst perdeden en ciddi şekilde ortaya konulmasıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.