Dar gelirliye 50 bin konut

Dar gelirliye 50 bin konut

TOKİ, sosyal konutlarda mimarı tarzını değiştiriyor.

Artık dikey değil, yatay mimaride üretim yapacaklarını açıklayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'En çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğiz. 2015'de 50 bin konut üreteceğiz. Daireler 2+1'in altında olmayacak" diye konuştu.
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, sosyal konut üretimini artıracaklarını ve daha nitelikli, kaliteli konut üreteceklerini açıkladı. Karmod Prefabrik'in sponsorluğunda MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından düzenlenen '2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri' konulu panelde konuşan Turan, TOKİ'nin önemli bir yapılanma sürecine girdiğini ifade etti. 2003-2014 döneminde 637 bin 295 konut üretildiğini bildiren Turan, söz konusu dönemde 5 bin 474 sosyal donatı alanının hayata geçirildiğini söyledi.
 
DAR GELİRLİYE MÜJDE
 
Turan, TOKİ olarak hedeflerinin, bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu belirtti. TOKİ'nin en çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğini açıklayan Turan, bu yıl sonunda 40 bin, 2015 yılında da ise 50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi.
 
YATAY MİMARİ
 
12 yıl önce insanları mutlu eden konut niteliğinin şu anda mutlu etmediğini anlatan Turan, insanların artık yaşam alanı istediğini, dolayısıyla bundan sonraki bütün yapılanmalarını bunun üzerine inşa edeceklerini vurguladı. Dikey mimariden yatay mimariye geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Turan, bu mimari tarzının 62'nci hükümet programına da girdiğini ve bu hassasiyeti her yerde göstereceklerini vurguladı.
 
SİTE YOK, MAHALLE VAR
 
Konutlarda mahalle konseptine önem vereceklerinin altını çizen Turan, 'Mahalle konseptine yönelik ciddi çalışmalarımız var. Kapalı bir site mantığında işler yapmayacağız. 1+1 konut yapmıyoruz, ürettiğimiz konutlar 2+1'in altında olmuyor" dedi. Bu kapsamda yeni yerleşim yerlerinden Kayaşehir'de mahalle kültürünün olduğu ve 5 bin konuttan oluşacak konutlar inşa edeceklerini ve bunun ihale edileceğini açıklayan Turan, detayların yakında açıklanacağını söyledi. Yöresel mimariye de katkı sunacak projeler ihale ettiklerini açıklayan Turan, konut üretiminde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini de dikkate alacaklarını açıkladı. Turan, nüfusun artacağı ve sanayileşmenin yoğunlaşacağına yönelik TÜİK verilerini konut üretiminde dikkate alacaklarını açıkladı.
 
haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.