DAP ekonomiye 1,5 milyar dolara yakın katkı sağlayacak

DAP ekonomiye 1,5 milyar dolara yakın katkı sağlayacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Doğu Anadolu Projesi'nin (DAP) bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, proje tamamlandığında, ekonomiye 1 milyar 418 milyon dolar katkı sağlayacağını ifade etti.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğan nehirlerin ülke su kaynaklarının önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. Doğu Anadolu'nun kış aylarında diğer bölgelere göre çok daha fazla kar yağışı aldığını, bunun da ilkbahar aylarında ırmak debilerini arttırdığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"DAP bölgesi, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere 14 ili kapsıyor. Türkiye'nin sulanabilir tarım arazisinin dörtte birine yakını, yüzde 23'ü Doğu Anadolu'da. Bölge su zengini, 1,96 milyon hektar da sulanabilir arazi var. DAP bir an önce tamamlanmalı, proje tamamlandığında ekonomiye 1 milyar 418 milyon dolar katkı sağlayacağı unutulmamalı. Sulama açısından projenin sadece yüzde 35,6'sı bitirildi."

Bayraktar, sulama yatırımlarının tamamlanmasıyla bölgede yağlı tohumlar, yem bitkileri üretiminin artacağını belirterek, "Yağlı tohumlar ve yem bitkilerindeki üretim artışı, bölge için fevkalade önemli bir katkı olacaktır. Besi hayvancılığı da hızla gelişecektir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.