Danıştay'ın Ensar ve Hizmet Vakfı kararı tepkiyle karşılandı

Danıştay'ın Ensar ve Hizmet Vakfı kararı tepkiyle karşılandı

Danıştay'ın Ensar Vakfı’nın ardından Türkiye’nin ilim ve irfan yuvalarından biri olan Hizmet Vakfı’nın da Milli Eğitim Bakanlığı ile olan protokolünün yürütmesini durdurması tepkiyle karşılandı.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Danıştay’ın skandal kararına tepki göstererek, “Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak hizmet üretebilmek için protokol imzalamaları ve birlikte çalışmaları; topyekün kalkınma bağlamında önemli bir unsurdur. Okullarda birilerinin yoga ile proje üretmesine itiraz etmeyip, ağaç yetiştirmek için kurulmuş bir vakfın eğitim vermesine ses çıkarmayıp, yerli ve milli vakıfların protokollerini iptal etmenin hakkaniyetli olmadığını düşünüyorum. Önceki gün alınan bu kararın da hukuk çerçevesinde değerlendirildiğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye’nin devamını arzuluyor

Danıştay’ın milli değerlerimize aykırı bir tutum içerisinde olduğuna dikkat çeken Öksüz Yeni Akit'te yer alan açıklamasında şöyle devam etti: 

“Danıştay 8. Dairesi’nin almış olduğu bu karar; kendi içerisinde statükoyu besleyen, yeni Türkiye’yi hazmedemeyen ve eski Türkiye’nin devamını arzulayan bir yapının olduğunu gösteriyor. Bu karar, milletin vicdanında karşılık bulmayacaktır. Kültürümüze ve değerlerimize fayda sağlayacak projeleri gözardı edip, insanı esas alan, insan için çalışan, insana hizmet eden vakıflara müsaade etmeyen Danıştay’ın kendi medeniyetimizden olmayan yoga gibi projelere sessiz kalması ise karanlık zihniyetin temsilcisi olduğunu ortaya koymuştur. Ağaç yetiştirmek için gösterilen hassasiyet, nesil yetiştirmek için de gösterilmelidir. Milli iradenin temsilcileri tarafından hukuki zemini yeniden oluşturularak, geçmişinden ve köklerinden ilham alıp geleceği inşa etmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının projelerinin önü tekrardan açılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum