Danimarkalılar için Kur'an-ı Kerim hazırladı

Danimarkalılar için Kur'an-ı Kerim hazırladı

Danimarka'da Müslüman bir ekip tarafından çalışmaları tamamlanan Danca Kur'an-ı Kerim basıldı

Danimarka'da, 3 yıl süren meal çalışmaları tamamlanan Danca Kur'an-ı Kerim'in basımı yapıldı.

220 binden fazla Müslümanın yaşadığı Danimarka'da şimdiye kadar Müslümanlar tarafından yapılan herhangi bir Kur'an meal çalışması bulunmazken Danimarka Türk Diyanet Vakfı çatısı altında yürütülen 3 yıllık çalışma sonucunda ilk kez Kur'an-ı Kerim'in Danca meali tamamlanarak ilk etapta 3 bin 300 adet basıldı.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay'ın öncülüğünde yürütülen çalışmada, Kopenhag Üniversitesinden Doç. Dr. Abdullah Şimşek tarafından yapılan tercümenin birinci kontrolünün Danimarkalı Müslüman Abdulwahid Pedersen, ikinci kontrolünün Prof. Dr. Jörgen S. Nielsen ve üçüncü kontrolünün de Dr. Dorthe Bramsen tarafından yapıldığı bildirildi.

Doç. Dr. Ahmet Onay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in teşvikleriyle başladıkları çalışmayı tamamlayarak ilk etapta 3 bin 300 adet baskı yapıldığını ve ramazan ayında ikinci baskı ile toplam 15 bin adet baskı yapılmış olacağını belirtti.
Çalışmanın Müslümanlar tarafından yapılan ilk Danca meal olduğunu belirten Onay, şunları söyledi:

"Danca meal projesinin temel amacını şöyle ifade edebilirim: İslam dininin inanç, ibadet, ahlak ve kültürünü anlatan özel kavramları ve bu kavramlarla örülü kendine mahsus bir din dili vardır. İslam dininin ve kültürünün başka bir dil ve kültüre aktarımı da bu kavramların ve kullanılan din dilinin aktarımıyla mümkün olur. Danca meal çalışması, hem Danimarka'da dünyaya gelip yetişen Müslümanlar hem de Danimarkalıların dinimizi daha iyi öğrenmesi için ışık olacaktır."

TEKLİF HAKLARI VAKFA BAĞIŞLANDI

Onay, kendisi ve Doç. Dr. Abdullah Şimşek'in telif haklarını Danimarka Türk Diyanet Vakfına bağışladıklarını da belirterek basılan her bir adet için vakfa 11 kron gideceğini kaydetti.
Basım maliyetine yakın bir bedelle satışa sunulduğu belirtilen meali, isteyenlerin Danimarka Türk Diyanet Vakfından temin edebileceği bildirildi. Öte yandan meal konusunda geniş bir tanıtım toplantısı yapılacağı öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.