Danimarkalı Bakan'ın Facebook paylaşımı Müslümanları kızdırdı

Danimarkalı Bakan'ın Facebook paylaşımı Müslümanları kızdırdı

Danimarka'nın göç ve entegrasyon bakanı, ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir karikatür yayınladı. 2005 yılında yaşanan krize benzeyen olay nedeniyle Danimarka Müslümanları tepkili.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Danimarka yeni bir karikatür krizi ile karşı karşıya. Ülkede 2005 yılında bir gazetede çıkan ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili karikatür şimdi de doğrudan hükümet mensubu tarafından ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yayınlandı.

Danimarka'nın göç ve entegrasyon bakanı Inger Stojberg, 2005 yılında yayınlanan Peygamberimize ait çirkin karikatürün bölgedeki bir müze tarafından yayınlanmayı reddedilmesinin ardından tepki olarak bu karikatürü Facebook profilinden paylaştı.

Danimarka'daki Jyllands-Posten gazetesinde yayımlanan ve öfkeye neden olan Peygamber Efendimizin 12 karikatüründen biri olan karikatür, Danimarkalı Müslümanları küplere bindirmiş durumda. 12 yıl sonra yine aynı sorunun yaşanması Danimarka Müslümanlarına göre tam anlamıyla bir kışkırtma hareketi.

The National'ın haberine göre Danimarka'nın merkez sağ Venstre partisine üye olan Stojberg, göçmenlik yasaları ile ilgili de İslamiyet ve Müslüman karşıtı tavırları nedeniyle dikkat çekiyordu. Venstre Partisi'nin mültecilere yaklaşımı Avrupa'da da tartışma konusu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.