Danimarka'dan Suriye'ye insani yardım

Danimarka'dan Suriye'ye insani yardım

Danimarka, insani yardım bekleyen Suriyeliler için kullanılmak üzere yeni kaynak ayırdı.

Ticaret ve Kalkınma Bakanı Mogens Jensen, aldıkları yeni yardım kararı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki çatışmaların yakında dördüncü yılına gireceğini ve insani durumun çok kötü olduğunu belirtti. Savaş mağdurlarına yardım edebilmek için her şeyi yapacaklarını bildiren Jensen, şunları kaydetti:

"Masum insanlar, kuşatılmış bölgelerde korkunç şartlar altında yaşıyorlar. Bu konuda kullanılmak üzere Danimarka'nın yardım kuruluşlarına 50 milyon kron (yaklaşık 6,7 milyon avro) ödenek ayırdım. Ödeneğin kullanılacağı alanlar arasında Suriye'de uzun zamandır çok kısıtlı yardımın ulaştığı ateş altındaki yerler bulunuyor."

Suriye'deki çatışmalar ve çatışan tarafların yardım faaliyetlerine getirdiği kısıtlamalardan dolayı yardımların ulaşamadığını ama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin cumartesi günü insani yardım kuruluşlarının savaşın kurbanlarına ulaşmasını kolaylaştıracak bir karar aldığını aktaran Jensen, "Danimarka, sivil ve insani yardım çalışanlarının korunması ve Suriye genelinde insani yardımların engellenmemesini de içeren kesin taleplerle Güvenlik Konseyi kararının çıkması için çok çalıştı. Şimdi artık büyük bir ihtimalle Danimarkalı ve uluslararası yardım kuruluşları için Suriyelilere yemek, çadır ve ilk yardımları ulaştırmak daha kolay olacak" dedi.

Ödeneğin, yedi Danimarka yardım kuruluşu arasında dağıtılacağı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.