Danimarka'da kurban kesimi yasaklandı

Danimarka'da kurban kesimi yasaklandı

Danimarka hükümeti kurban kesmeyi resmen yasakladığını duyurdu, ülkedeki Müslüman ve Yahudi halk tepki gösteriyor

Danimarka Tarım ve Gıda Bakanlığı önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde kurban kesmenin yasaklanacağını duyurdu. Ülkede bulunan Müslüman ve Yahudi toplamları karara tepkili.
İslamiyet ve Musevilik için önemli bir ibadet olan kurban kesmek, daha önce de Polonya, İzlanda, İsveç, Norveç ve İsviçre'de yasaklanmıştı. Danimarka Gıda ve Tarım bakanı Karen Hækkerup, "Hayvan hakları dinlerden önde gelir" iddiasıyla kurban kesiminin ülke çapında yasaklandığını duyurdu.

Danimarka'da bulunan Müslüman ve Yahudi toplulukların önde gelenleri, kurban kesiminin hayvan haklarına aykırı olmadığını belirtti. Ülkede bulunan azınlıkların dini vecibelerine saygı duyulması gerektiğini belirten topluluk liderleri Danimarkalı bakanın aldığı kararın yanlışlığına vurgu yaptı.

Diğer taraftan kararı parlamentonun oyuna sunmadan genelge şeklinde çıkaran bakanın yaptığının da hukuksuz olduğu dile getirildi.

Karen Hækkerup ise, kararın Müslüman ve Yahudi topluluklarını üzmüş olabileceğini ancak yine de bu karardan vazgeçmeyeceklerini ve onların kurban kesmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.
Danimarka'da geçtiğimiz hafta, ödenek yetersizliği gerekçesiyle bir zürafa, çocukların önünde bilimsel faaliyet diye kesilmiş ve yine çocukların gözü önünde aslanlara parçalatılmıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.