Danimarka'da helal kesim için kampanya

Danimarka'da helal kesim için kampanya

Danimarka'da 17 Şubat'ta başlayan ve hayvanların uyuşturulmadan kesilmesini yasaklayan uygulamaya tepkiler sürüyor.

Gıda Tarım ve Balıkçılık Bakanı Dan Jörgensen'i ziyaret eden Müslüman ve Musevi derneklerinin temsilcileri,dini usule uygun kesim konusunda bilgi verdikten sonra yasakla ilgili endişelerini bildirdi.

Heyettekiler, görüşleri dikkate alınmaksızın uygulamanın yürürlüğe konulmasına da tepki gösterirken, Danimarka'da helal kesim yapılamaması durumunda yurt dışından et ithal etmek zorunda olacaklarını ve bunun ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ettiler.
Ziyarette, 53 Müslüman kuruluşun katılımıyla oluşan Danish Halal'ın internet üzerinden başlattığı imza kampanyasında toplanan 20 bine yakın imza da görüşmede bakana teslim edildi.
Müslüman ve Musevi temsilcileriyle uygulama başlamadan önce bir araya gelmesi gerektiğini belirten Bakan Jörgensen ise yakından takip ettiği konu hakkında yapılacak bilimsel araştırmaların sonuçlarının kendisine ulaştırılmasını beklediğini söyledi.

Öte yandan imza kampanyasını düzenleyen Danish Halal'ın web sitesinden yapılan açıklamada, görüşmede bazı yanlış anlaşılmaların açığa kavuşturulduğuna vurgu yapılarak, Danimarkalı Müslüman ve Musevilerin, hayvanın uyuşturularak kesilmesinin dini usulleri karşılamadığı konusunda hemfikir olduğunun da bakana aktarıldığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.