Danimarka'da camiye ırkçı saldırı

Danimarka'da camiye ırkçı saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Yunus Emre Camisi'nin duvarlarına gamalı haç çizildi.

Danimarka Türk Kültür Derneği tabelası altında faaliyet gösteren Taastrup Yunus Emre Camisi'ne gece giden üç kişinin duvarlara gamalı haç çizdiği belirtildi. 
 
Cami derneği yöneticileri ve cemaatin sabah görüp bildirmeleri üzerine olay polise yansıdı. Camideki güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polisin üç kişiyi yakaladığı bildirildi.
 
Dernek Başkanı Şerafettin Koçbay, cami duvarına gece vakti gamalı haç ve idam sehpası sembolü çizildiğini söyledi. Haçı silmek istediklerini ancak sigortanın zararı ödemesi için çizimin hala durduğunu ifade eden Koçbay, polisin zanlıları yakaladığını duyduklarını ve konunun kapanmasını istediklerini söyledi.
 
Dernek Yöneticisi Mehmet Yılmaz da 34 yıldır camilerinin faal olduğunu ve daha önce üzerine yazı yazılmış şişe bırakılması ve yaz mevsiminde polisin başka bir olay için camiyi araması dışında ilk kez bu tarz bir olayın yaşandığını bildirdi. Yılmaz, "Bunu yapan akıl hastasıdır, geçerken gören Danimarkalılar da yapılana kızıyor ve tasvip etmiyorlar" dedi.
 
Yılmaz, cami olarak çevreyi rahatsız edici hiçbir görüntü ve faaliyetlerinin olmadığını ve iki defa açık kapı uygulaması yaparak merak eden insanları gezdirip bilgilendirdiklerini, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını dilediklerini belirtti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.