Dalaman’da 136 Mevkiide Arı Konaklama Alanları Tespit Edildi

Dalaman’da 136 Mevkiide Arı Konaklama Alanları Tespit Edildi

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen “Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması” projesi.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması" projesi kapsamında 42 bin arı kovanına 135 adet mevkide 215 adet arı konaklama alanları tespit edildi.

Arı kovanları konaklama alanlarının tespiti ile ilgi bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz tarafından yapılan açıklamada; "Türkiye'de ilk defa yürütülecek olan "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması" projesiyle, Muğla'da arı konaklama noktaları tespit edilerek arıcılık faaliyetleri web tabanlı bir sistemle yürütülecektir. Projenin amacı; arı konaklamalarında yaşanan sıkıntıları aşmak ve ülkemizin tek çam bal üretim sahalarına sahip ilimizin sürdürülebilir bal üretimine devam edebilmesini sağlamaktır.Geka'nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklediği ve İl Müdürlüğümüz, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak yürüteceğimiz projede; tüm ilçelerimizde konaklama noktasının coğrafi koordinatları belirlenerek bu alanların işaretlemesi yapıldı. Bu kapsamda İlçemiz merkez ve köylerinde 208 adet ailemiz arıcıkla geçimini sağlamakta ve 42 Bin adet kovan varlığımız bulunmaktadır. Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Kapukargın, Şerefler ve diğer köylerimizdeki 136 Adet mevkide, 215 adet konaklama noktalarını arıcılarımızla birlikte tespit ediyoruz" dedi,

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilecek projenin Türkiye'de alanındaki ilk örnek uygulama olduğunun altını çizen İlhan, son olarak projenin Bakanlığımız düzeyinde ülke genelinde yaygınlaştırılması için çalışacaklarını ve arıcılık sektöründe öncü proje olacağı temennisinde bulundu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.