Dakikada 24 kişi ülkesini terk etmek zorunda kalıyor

Dakikada 24 kişi ülkesini terk etmek zorunda kalıyor

Dünya genelinde 65 milyondan fazla kişi yerinden oldu

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, dünya genelinde 65 milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu belirterek, "Son verilere göre, dakikada 24 kişi ülkesinden ayrılmak zorunda kalıyor ve günde 34 bin kişi maalesef yaşadıkları topraklardan ayrılıyor." dedi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin İngiltere Büyükelçiliğinin desteğiyle düzenlediği Refwork Projesi'nin üçüncü aşaması olan "Mültecileri Haberleştirmek" faaliyeti kapsamında "Bölgesel Basın Buluşmaları" programı gerçekleştirildi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Kavlak, programın açılışında yaptığı konuşmada, 1995'te Ankara merkezli çalışmaya başladıklarını, 45 şehirde 52 saha ofisi, ulusal ve uluslararası ortaklarla Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarıyla çeşitli projeler hazırladıklarını belirtti.

"Dünya genelinde 65 milyondan fazla yerinden olmuş kişi bulunmaktadır ve sadece 2015 yılında 12 milyon kişi yaşadıkları yerden olmuşlardır. Son verilere göre, dakikada 24 kişi ülkesinden, yerinden ayrılmak zorunda kalıyor ve günde 34 bin kişi maalesef yaşadıkları topraklardan ayrılıyor." diyen Kavlak, geçmişten bugüne çok sayıda sığınmacının Türkiye'ye başvurduğuna işaret etti.

Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli sayısının 2 milyon 753 bin 696 olduğunu aktaran Kavlak, "Suriyelilerin yaklaşık yüzde 9'u yani 253 bin 748 kişi Türkiye'de 25 ayrı kampta barınıyor. Yoğun olarak sırasıyla Şanlıurfa, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Mardin, Bursa ve İzmir'de yaşıyor. Ayrıca, Suriyeliler dışında çoğunluğu Irak, Afganistan, İran ve Somali'den gelenlerin oluşturduğu 300 binden fazla Suriyeli olmayan sığınmacı bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.