'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı okul koridorlarında

'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı okul koridorlarında

Anadolu Ajansının "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, öğrencilere demokrasi bilinci aşılanması amacıyla Karabük'teki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'nin koridorlarında sergileniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin sahada yazdıkları haber ve çektikleri fotoğrafların kronolojik sıraya göre derlenerek hazırlandığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, demokrasi bilincinin aşılanması amacıyla yeni eğitim yılında öğrencilerin ilgisine sunuluyor. 

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi okul yönetimi, kitabı okul koridorlarına konulan panolarda sergiliyor.

Lise Müdürü Numan Tarhan, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" dolayısıyla AA'nın hazırladığı kitabın yazı ver görsellerini içeren panoyu hazırladıklarını söyledi.

Tarhan, okulda kültürel ve spor alanlarında yarışmaların düzenlendiğini ve akademik başarıların iyi olduğunu kaydederek, "Hazırlamış olduğumuz bu panoyla, çocuklarımıza 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak istiyoruz. Ayrıca o gece halkımızın göstermiş olduğu demokrasi mücadelesini çocuklarımıza aşılamak ve bu bilinçle büyümelerini istiyoruz." dedi.

"Darbeyi tamamen özetleyen bir kitap"

10. sınıf öğrencisi Kerim Deniz Açıkgöz de AA'nın hazırladığı kitapta darbe gecesine ait görsellerin ve bilgilerin aydınlatıcı olduğunu ifade etti.

Kitabın, darbe girişimi gecesi yaşananları çok net özetlediğini belirten Açıkgöz, "Darbeyi tamamen özetleyen, grafikleri güzel basılmış bir kitap. Gerçekten bilgilendireceğini düşünüyorum. Çok araştıramamıştım, burada gördüğüm fotoğraflar gerçekten güzel ve kaliteli fotoğraflar, o geceyi özetleyen fotoğraflardı." diye konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.