"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı halk kütüphanesinde

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı halk kütüphanesinde

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların AA muhabirlerinin haber ve fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitap, Sinop'ta Dr. Rıza İl Halk Kütüphanesi'nde yerini aldı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrasında oluşan tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabı, Sinop'ta Dr. Rıza İl Halk Kütüphanesi'ndeki yerini aldı.

Kütüphanede vatandaşlara ücretsiz dağıtılan AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabına özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kitapların bir bölümü de kütüphane raflarına konularak okuyucuların hizmetine sunuldu.

Kütüphane müdürü Erol Akarslan, AA muhabirlerinin haber ve fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın kütüphanelerinde yer almasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye tarihine ışık tutacak çok değerli bir eserin okuyucuların hizmetine sunulmasının önemine işaret eden Akarslan, "Bu hain darbe girişiminin her yönüyle insanlara anlatılmasını çok önemsiyoruz. Bu anlamda AA'nın hazırlamış olduğu kitap, yaşananların hafızalara kazınmasını sağlayacaktır. Böyle değerli bir eserin kütüphanemizde yer alması ve Sinop halkının hizmetine sunulmasından memnuniyet duyduk." dedi.

Hazırlanan kitabı inceleyen Ahmet Tatlı ise 15 Temmuz'un ülkenin geleceği adına milat olduğunu dile getirdi.

Türk halkının vatanına nasıl sahip çıktığını AA'nın hazırladığı kitapta bir kez gördüğünü anlatan Tatlı, şunları kaydetti:

"Bu kitabın sadece kütüphanede değil, insanların okuduğu her alanda yer almasını isterim çünkü millet olarak o günlerde neler yaşandığını bize çok iyi şekilde hatırlatıyor. Özellikle gençlerimizin okumaları gereken bir eser. Ülkemizin ne kadar büyük bir tehlike atlattığını bilmeleri gerekiyor. Aynı zamanda kitap, tarihi bir belge niteliği taşıyor. Hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.