Dakar’ın farklı mimarideki camileri dikkat çekiyor

Dakar’ın farklı mimarideki camileri dikkat çekiyor

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.

Dakar’daki birbirinden farklı ve ilginç mimari özellikler taşıyan camiler, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.

Yeşil kubbeli 4 minaresiyle Grande Mosquee Elhadji Omar Al Foutiyou, şehir merkezinde en fazla dikkati çeken yapılar arasında yer alıyor.

Şehir merkezinde yer alan bir başka önemli cami de Grande Mosquee de Dakar, en uzun ve tamamen camiden bağımsız bir minareye sahip olmasıyla öne çıkıyor. Devlet büyüklerinin Cuma ve bayram namazları için çoğunlukla tercih ettiği Grande Mosquee de Dakar ayrıca, birbirinden güzel taş oyma işçiliği ve kapı süslemeleriyle görenleri hayran bırakıyor.

Halen inşaatı devam eden ve 2015’in sonunda bitirilmesi planlanan Grande Mosquee Massalikoul Jinane, ibadete açıldığında Dakar’ın en büyük camisi olacak.

Diğer camilerden farklı bir mimaride inşa edilen Massalikoul Jinane Camisi, 5 minare, bir büyük, 4 küçük olmak üzere 5 kubbeye sahip. Aynı anda 30 bin kişinin ibadet edebileceği cami, çevre düzenlemesiyle birlikte 6 hektarlık bir alanda yükseliyor.

Şehir içinde kalan küçük ama bir o kadar da ilginç yapıya sahip La Mosquee de Fann Residence Camisi de Point E bölgesinin önemli ibadet yeri olarak hizmet veriyor.

Camilerin genellikle İslami grup liderlerinin anısına yapıldığı Dakar’da, Atlas Okyanusu kıyısında inşa edilen İlahi Camisi aynı zamanda din alimi Muhammed Gorgui Seyni Gueye’nin adını taşıyor.

Dakar’ın en güzel camileri arasında yer alan İlahi Camisi, iki kubbeli ve yüksek minaresiyle turistlerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

İlahi Camisi’nde sadece beyaz elbise giyenlerin cuma namazı kılmasına izin veriliyor. Beyaz elbisesi olmayanlar ise caminin bahçesinde namazını kılabiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.