Daha çok insana Kur’an öğretmeliyiz

Daha çok insana Kur’an öğretmeliyiz

Hafızların diploma töreninde konuşan Yakutiye Müftüsü, “Türkiye’nin yüzde 51’i Kur’an okumayı bilmiyor. Yeni eğitim sistemi Kur’an öğrenmeye büyük kolaylık getirdi” dedi.

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin Kur’an öğrenmeye büyük kolaylık sağladığını söyledi.  Erzurum’un Yakutiye Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarından mezun olan hafızların diploma töreninde konuşan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, “Biz insanlara Kur’an öğretmeyi amaç edindik ancak, ama Türkiye’nin yüzde 51’i hâlâ Kur’an okumayı bilmiyor. Bu yüzden daha çok insana Kur’an öğretmeliyiz” dedi.

Yeni eğitim sisteminin Kur’an öğrenmeye büyük kolaylık sağladığını vurgulayan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, “Hafızlık eğitimi problemlerinin çözümü olarak sekiz yıllık kesintisiz eğitim sonucunda Kur’an kursuna kayıt olan öğrenciler 15-20 yaş arasında şekillenirken, bunların hem hafızlığı, hem de yönetimi sıkıntılar meydana getiriyor. Ancak 4+4+4 yeni eğitim sistemi bu konuda bize kolaylık tanıdı. İlköğretimin 4. sınıfından sonra çocuklarır Kur’an kurslarına kayıt olabilme imkânı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.