Daha çok bilime değil, vicdana sahip olmamız gerek

Daha çok bilime değil, vicdana sahip olmamız gerek

Fransa Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, Diyanet'te

Fransa Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Nicolas Hulot, gezegenin korunması konusunda dini ve ruhani liderlerle görüşmesinin toplumda geniş yankı uyandıracağını söyledi. 

Fransa Cumhurbaşkanının Özel Temsilcisi sıfatıyla çeşitli ülkelerde devlet başkanları ve dini liderlerle görüşmeler yürüten Hulot, Papa Francis’in ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de bir araya geldi.

Diyanet İşleri başkanlığında gerçekleşen görüşmede Hulot, gezegenin korunması hususunun manevi ve kültürel boyutunun önemli olduğuna inandığını belirterek, “İçinde bulunduğumuz krizin manevi ve kültürel boyutunu es geçmemek için başından beri çaba sarf ediyorum. Bu bağlamda daha çok bilime değil, vicdana sahip olmamız gerektiğine inanıyorum.” dedi.

“BÜTÜN DÜNYADA DİNİ LİDERLERLE GÖRÜŞMELERİM MERAK UYANDIRDI”

Hulot, gezegenin korunması konusunda dini ve ruhani liderlerle görüşmesinin toplumda geniş yankı uyandıracağına vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Bütün dünyada dini liderlerle görüşmelerim merak uyandırdı. Bu görüşmeleri neden yapıyorum çünkü dini ve inanç temsilcileriyle görüşmem bu konuyu toplumda daha ileri seviyeye getireceğine inanıyorum. İnsanlığımızın niçin böyle bir zorlukla karşı karşıya kaldığının nedenleri konusunda derinlemesine bir düşünce gelişeceğine inanıyorum. Ne zamanki din yetkilileri sözü alıyorlar dünyada daha farklı yankı uyandırıyor. Bu krize ancak teknolojik ve ekonomik çözümler getirirsek geçmişte yaptığımız hataları yaparız. Siz benden daha iyi bilirsiniz insanlığımız bir akıl tutulmasıyla karşı karşıya kaldı. Umuyorum Paris Konferansı bir hezimete uğratılmaz. Siyaset ve maneviyat bir araya gelmezse bizi karanlık günler bekliyor demektir. İnsanın en büyük hatası kendisini doğadan dışlayabileceğine inanmasıdır. Teknolojinin getirdiği başarıyla kör olan insan dünyada tek başına hareket edebileceğini düşünüyor.”

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.