Daha büyük kampanyalara ihtiyaç var

Daha büyük kampanyalara ihtiyaç var

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu, "Üşüyorum Yardım Edin" kampanyasına ilişkin, "Kapsamlı bir çalışma organize ettik ama daha büyük kampanyalara ihtiyaç olduğunu gördük" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca başlatılan kampanya çerçevesinde Şanlıurfa'ya getirilen yardım malzemeleri, kent merkezinin yanı sıra Suruç ve diğer bölgelerde barınan Suriyelilere dağıtılıyor.

İçerisinde battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, giysi ve gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolilerini alan Suriyeli sığınmacıların mutlu oldukları gözlenirken, bazı kadınların ise yardım nedeniyle bir hayli duygulandıkları görüldü. Savaşın en büyük mağduru çocuklar ise kendilerine hediye edilen oyuncaklar nedeniyle sevinç yaşadı. 

Türkiye'nin misafirperverliğini hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren sığınmacılar, zor günlerinde gönderilen yardımların soğuk havada "hızır" gibi yetiştiğini kaydettiler.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun süredir sığınmacılara sahip çıktığını, devletin yanı sıra vatandaşların da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Ülkede çok sayıda sığınmacının bulunduğunu ve bunların ağır kış şartlarında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Babuşcu, AK Parti olarak zor zamanlarda sığınmacıların yanında olmaya gayret ettiklerini kaydetti.

"Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasının önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Babuşcu, "Bunun gibi çalışmalara ihtiyaç duyuluyor. Kapsamlı bir çalışmayı organize ettik ama buraya geldiğimizde çok daha büyük kampanyalara ihtiyaç olduğunu gördük" dedi.

Şanlıurfa'daki misafir olarak gördükleri tüm sığınmacılara ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Babuşcu, kentte hizmete açılan giyim mağazasının sürekli hizmet vereceğine işaret etti.

Babuşcu, bu tür çalışmalara herkesin katkı sunması gerektiğinin altını çizdi.

Türk halkının yardımsever ve cömertliğini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Babuşcu, "İnsan olmanın onuru ve Müslüman olmanın sorumluluğu, bu topraklarda misafirimiz olan her bir garibe ve mazluma sahip çıkmayı, onların yanında olmayı gerektirir. Bugün onu yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Daha önce sığınmacılara bireysel olarak yardımda bulunduklarını anımsatan Babuşcu, bu tür büyük yardım kampanyalar için geç kalındığını savundu.

Bu konuda kimseden teşekkür beklemediklerini aktaran Babuşcu, şunları kaydetti:

"Bu sadece Müslüman olarak sorumluluğumuz, insan onurunu yüceltmek adına bir yükümlülüktür. Başka hiçbir şey değildir. İnşallah bunu yapabilmişizdir. Bugün elimizin değebildiği insanlara İstanbul'daki yardımseverlerin hayırlarını ulaştırdık. Buna devam edeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.