Dağıtılan kalemler köy okulları için toplandı

Dağıtılan kalemler köy okulları için toplandı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) adaylara dağıtılan kalem ve silgiler, sınav çıkışında köy okullarına gönderilmek amacıyla toplandı.

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi görevlileri, YGS'de adaylara dağıtılan kalem ve silgileri, sınav çıkışında köy okullarına göndermek amacıyla toplamak için YGS'nin yapıldığı binaların önünde stant kurdu.

ÖSYM tarafından dağıtılan kalem, silgi ve kalemtıraşları sınav sonrası adaylardan talep eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi görevlileri, bu kırtasiye malzemelerini köy okullarında eğitim gören çocuklar için topladı.
Görevliler, amaçlarının toplanan kırtasiye malzemelerini köy okullarında dağıtarak, oradaki çocukları sevindirmek olduğunu söyledi. YGS'ye giren birçok adayın günlük hayatta kurşun kalem kullanmadığını dile getiren Gençlik Merkezi yetkilileri, birçok kişinin çıkışta sınav psikolojisinin de etkisiyle kurşun kalemleri çöpe attığını, bu projenin bir anlamda geri dönüşüm sağladığını kaydetti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.